"ריקוד של הנשמה" //
לין חדד-מנשרוב, בת 31 מתל אביב, בעלת סטודיו בוטיק ליוגה yoga with Lin

קילומטראז' ביוגה: "אני מתרגלת יוגה זה 7 שנים ומורה ליוגה 5 שנים. העולם של היוגה הוא אינסופי ואני מאוד אוהבת ללמוד ולהעמיק כל הזמן. קורס המורים הראשון שלי היה באשטנגה עם איראן ודה, וגם היום אני באמצע לימודים (של שנתיים) עם ההשראה הכי גדולה שלי בעולם היוגה - שירלי כספי".

הדבר הכי מטורף שקרה לי מאז שהתחלתי לתרגל יוגה: "תרגול היוגה שינה את חיי. אני זוכרת את היום שבו הנחתי לראשונה מזרן יוגה והתחלתי לתרגל. היה שם איזשהו קסם. מובן שעוד לא באמת ידעתי מהי יוגה, אבל  משהו שם שהרגיש אינטואיטיבית כל כך שלם ונכון הרגשתי שהגעתי הביתה. זו הייתה בשבילי אהבה ממבט ראשון".

 

הכי אוהבת ביוגה: "יוגה היא מסע מופלא ואני אוהבת את המסע הזה. מסע של חיבור פנימה, של מדיטציה תוך כדי תנועה, מסע של אהבה נתינה וריפוי מסע שבו יש זמן לגלות ולהיות בדיוק מי שאתה בכנות ואהבה".

פחות אוהבת ביוגה: "אין משהו כזה האמת".

הזרם האהוב עליי ביוגה: "וואו שאלה קשה! מתחברת מאוד לווינאסה דינמית, רצפים שונים המשלבים קצב וסנכרון של תנועה נשימה וזרימה, הרבה פעמים מרגיש כמו ריקוד של הנשמה. גם אשטנגה אני מאוד אוהבת ומקפידה לתרגל, שם נשמרת המסורת והרצף הוא קבוע (בעיקר סדרה 1) השהייה יותר ממושכת מהווינאסה הדינמית, והיא משפרת פלאים את התרגול, מחזקת ומאפשרת כניסה קלה יותר למדיטציה תוך כדי התרגול".

מה השתנה בגוף שלי מאז היוגה: התחושה בגוף הרבה יותר קלילה,נעימה ,פתוחה והגוף מתחזק מתארך ומתחטב".

התזונה שלי השתנתה העקבות היוגה: "התזונה שלי מבוססת לרוב על המון פירות וירקות ומשתדלת לאכול כמה שפחות מזון מעובד. משתדלת לשמור על איזון.

טיפ לתרגול יוגה מושלם: "תמיד לזכור שיוגה היא הדרך ולא התוצאה, שאם מתמידים וממשיכים לתרגל באופן קבוע, מגיעים למקומות מדהימים מנטלית ופיזית".

 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"חוזקה פנימית" //
רעות ראובני, 42, מורה ליוגה, יזמית, והבעלים של IKIGAI

כמה שנים מתרגלת יוגה וכמה שנים מורה: "7 שנים מתרגלת, 3 שנים מורה. למדתי באור היוגה אצל מורה יוגה אותנטי אמיתי, היה לי מדהים"

הדבר הכי מטורף שקרה לי מאז שהתחלתי לעשות יוגה: "גיליתי את המשמעות שלי בחיים שזה להביא שלווה ואושר לחיי אנשים. זה בעצם היוגה גילתה לי מה ה-IKIGAI שלי. זה בעצם למה אנחנו קמים בבוקר. הבנתי למה אני קמה בבוקר".

הכי אוהבת ביוגה: "שאפשר לעשות אותה בכל מקום ובכל זמן. היא לא מוגבלת, אין לה חוקים, היא מתאימה לכל מקום בחיים ובכל מקום, הכל פתוח".

פחות אוהבת ביוגה: "אין פחות. מרגישה שהיוגה שומרת עלי. התחלתי לעשות יוגה כשעשיתי מרתון ומאז היא כל הזמן שומרת עלי בכל מיני דרכים"

הזרם האהוב ביוגה: "האשטנגה והיין יוגה. הם משלימים אחד את השני. האנשטנגה יש בה המון שכל וחוכמה והיא מאוד מדיטטיבית. זה פלואו קבוע של מדיטציה בתנועה, אני באה ורוקדת את הריקוד שלי, לא מסתכלת על כלום, רק מקשיבה".

מה השתנה בגוף שלי מאז היוגה: "וואו. התחזק משמעותית מבפנים. מרגישה חוזקה פנימית. הרבה יותר גמישה, הנשימות שלי השתנו, אני הרבה יותר קשובה לנשימה, הגוף שלי התארך ונפתח".

שינויי תזונה בעקבות היוגה: "אני הרבה יותר קשובה ומודעת לתזונה שלי. הרבה יותר שמה לב למה שאני אוכלת. היוגה עוזרת להיות קשובה יותר למה נכון ומה לא נכון ולדייק".

טיפ לתרגול יוגה מושלם: "להתחיל במדיטציה, להמשיך במתיחות והרפיה ביין יוגה ולהמשיך באשטנגה שזו תנועה מדיטטיבית. זה נקרא HP – הפינס פרקטיס (תרגול אושר)".

טיפ לבריאות מושלמת: "פשוט להבין שבשביל להיות מאושר ולחיות חיים בריאים צריך לתרגל גם את המיינד וגם את הגוף, שהאושר זה לקבל החלטה, להחליט ולעשות, אף אחד לא קם בבוקר ונהיה מאושר, כל בוקר צריך לבחור מחדש באושר. אין דרך אחרת. הלוואי וכולם יהיו שלווים ומאושרים".

"למצוא רכות בעצמי" //
דניאל חזות לרר, בת 30 מתל אביב, מורה ליוגה

כמה שנים מתרגלת יוגה וכמה שנים מורה: "למדתי אצל נטע ברנע, ויקי טומסקי ופול דלהגן. מתרגלת יוגה 8 שנים, מלמדת 3 שנים".

הדבר הכי מטורף שקרה מאז שהתחלתי לעשות יוגה: "למדתי להתמודד עם התקפי חרדה ואף למנוע אותם, שיפרתי את מערכת היחסים שלי עם אוכל והצלחתי להתמודד עם הפרעות אכילה שליוו אותי מהנעורים".

הכי אוהבת ביוגה: "את זה שיוגה גורמת לי להרגיש כל כך טוב עם עצמי, עוזרת לי למצוא רכות בעצמי ולהתמודד עם אתגרי החיים".

הכי פחות אוהבת ביוגה: "פחות אוהבת את המחשבה שיוגה היא לרוחניקים בלבד".

הזרם האהוב עליי ביוגה: "אשטנגה יוגה. זה סגנון תרגול עם רצף תנוחות קבוע השם במרכז את החשיבות של התרגול היומי ואת ההתמדה. דרך התרגול הקבוע, ניתן לייצר שינוי אמיתי בחיים. כל מתרגל מתרגל לפי היכולת שלו, בקצב התקדמות אישי וכשזוכרים את הרצף, ניתן לתרגל לבד בכל זמן ומקום בעולם".

מה השתנה בגוף שלי מאז היוגה: "כל הגוף התחזק. הכרתי שרירים שלא ידעתי שקיימים. כאבי הגב והברכיים נעלמו. הגמישות השתפרה ולמדתי להשתמש במערכת הנשימה שלי בצורה מיטיבה יותר".

מה השתנה בתזונה שלי בעקבות היוגה: "בתהליך איטי מאד התזונה שלי השתנתה. כשטיפוח הגוף והנפש תופס מקום מרכזי בחיים, לאט לאט מתחילים לחשוב גם על סוג המזון שמכניסים פנימה. אני תמיד אעדיף תזונה מזינה, בריאה, כזאת שממלאת אותי באנרגיה ולא לוקחת לי אותה. למדתי ועדיין לומדת לאכול לפי מה שהגוף באמת מבקש".

טיפ לתרגול יוגה מושלם: "לשים את הטלפון בצד ולהיות עם ראש פתוח".

טיפ לבריאות מושלמת: "לתרגל יוגה ולחייך לכל אורך הדרך".

"חמלה ופתיחות לבני אדם ולסביבה" //
אלכס מזור, 28, תל אביב, מורה ליוגה 

כמה שנים מתרגלת יוגה וכמה שנים מורה: "את היוגה גיליתי במקרה בזמן הצבא. אמא שלי הזמינה אותי להצטרף אליה לשיעור יוגה במכון הכושר השכונתי. מסע התירגול שלי החל באותו היום ומשם רק ממשיך וימשיך, ומלמדת משנת 2017. למדתי אצל נטע ברנע וקרן-אור קיצ׳ס, בסדנאות העשרה של Noah Maze, Maty Ezraty, R. Sharath Jois ועוד. תלמידה של בועז נחייסי בשיטת Contrology פילאטיס קלאסי. מתרגלת בטכניקות יוגה ותנועה שונות".

הדבר הכי מטורף שקרה לי מאז שהתחלתי לעשות יוגה: "מגיל קטן התמודדתי עם ׳פחד במה׳ מה שנבע כנראה מחוסר ביטחון וחשיבות יתר לדעת הסביבה. דרך היוגה הצבתי את עצמי בקדמת הבמה והחרדה מקהל הפכה להתרגשות גדולה שמצליחה לרגש אותי בכל שיעור מחדש. היוגה נתנה לי את הכלים להתמודד עם הפחדים. זוהי מתנה גדולה שקיבלתי מהדרך הזאת".

הכי אוהבת ביוגה: "את זה שזוהי דרך ללא סוף. להמשיך לחקור תנועה, תודעה, היכרות עם עצמי, תרגול של חמלה ופתיחות לבני אדם ולסביבה".

הכי פחות אוהבת ביוגה: "לא רואה סיבה לחשוב על מה אני לא אוהבת. יש מספיק דברים טובים להתבונן עליהם. אבל כמו כל דבר, גם כאן לפעמים אין חשק לתרגל או לשבת לעשות מדיטציה. וזה בסדר גמור. איזון זה חשוב".

הזרם האהוב עליי ביוגה: "אשטנגה יוגה. ברגע שמכירים את סדרת התנוחות בעל-פה, אפשר להסתכל פחות על המורה, לעקוב אחר הספירות והקצב ולתרגל נוכחות. כנ״ל לגבי תירגול עצמי".

מה השתנה בגוף שלי מאז היוגה: "כמובן שהגוף התחזק. זהו לא עניין של חיטוב או עיצוב הגוף. מבחינתי השינוי המהותי הוא ההבנה של המכניקה העמוקה של השלד, של השריר והרקמות. איך הדברים עובדים ולמה הם זקוקים על מנת להירפא, לתפקד בחיוניות".

מה השתנה בתזונה שלי בעקבות היוגה: "התזונה שלי השתנתה בערך באותו הגיל בו נחשפתי לתרגול היוגה אבל הדברים לא באו יד ביד. אני צמחונית מגיל 19 וזה הגיע בעקבות אידיאולוגיה. בעקבות ההיחשפות מגיל קטן להתעללות שחווים בעלי החיים בתעשיות המזון הקוסמטיקה ועוד".

טיפ לתרגול יוגה מושלם: "לזכור שאין נכון או לא נכון. אם התנוחה נעימה לכם ומטיבה עם הגוף - זה נכון לך. ההנחייה בשיעורי היוגה הם המלצה. בסופו של יום הבסיס העומד בתירגול הוא , למד/י להקשיב לגופך. ולהשתמש בכך כעוגן לכל המחשבות הסוררות בראשנו".

רומי פרגר גיל, בת 47 מעין הים, מורה ליוגה, מטפלת ביוגה תרפיה ויועצת לבריאות טבעית

כמה שנים מתרגלת יוגה וכמה שנים מורה: "פגשתי את היוגה בהודו לפני 22 שנה. מורה 12 שנים. בארץ למדתי קורס לאשטנגה ואחרי כמה שנים יוגה תרפיה ויוגה אינטגרטיבית אצל ציפי נגב.

הדבר הכי מטורף שקרה לי מאז שהתחלתי לתרגל יוגה: "התחברתי לגוף, מצאתי בית ועוגן, פרנסה עיסוק, שקט פנימי וחיבור".

הכי אוהבת ביוגה: "את החיבור בין נשימה לתנועה".

הכי פחות אוהבת ביוגה: "את מה שנהיה ממנה, צורה ופחות מהות".

הזרם האהוב עליי ביוגה: "אני משלבת כמה זרמים, אני בגישת הגם וגם בחיים. אני אוהבת את הזרימה והפלואו של האשטנגה, אך מלמדת יוגה רכה יותר, משלבת תנועות ריקוד, יוגה נשית נשימות צ'י קונג ומדיטציה, השיעור הוא בתנועה טבעית, בהקשבה לגוף".

מה השתנה בגוף שלי מאז היוגה: "הוא נהיה אסוף יותר וחזק יותר".

מה השתנה בתזונה שלי בעקבות היוגה: "יותר בריאה יותר בהקשבה, תזונה, תנועה, בריאות טבעית".

טיפ לתרגול יוגה מושלם: "לנשום. זה העיקר. לעצום עיניים מדי פעם, לשחרר את הצורה ולהרגיש".

טיפ לבריאות מושלמת: "להאמין שהגוף שלנו יודע לרפא את עצמו, לסמוך עליו. לאכול הרבה פירות וירקות, להיות בטבע כל יום, גם פארק או גינה ליד הבית זה טבע, שמש, תנועה וקבלה עצמית".

סימבה אמיר, 44, תל אביב, מורה ליוגה ומטפלת ביוגה

הדבר הכי מטורף שקרה לי מאז שהתחלתי לתרגל יוגה: "אין תשובה אחת לדבר אחד בלבד שקרה מאז שנפגשתי עם היוגה, כיוון שיוגה היא אינסופית, ולעולם יש עוד תרגול, יש עוד שיעור ללמוד, יש עוד מפגש עם עצמי, עם הנפש, עם אנשים, עם נפשם, יש עוד קריאה ללמוד ממנה, ועוד מצב ללמוד להכיל".

הכי אוהבת ביוגה: "היכולת האינסופית להשתכלל פיזית ונפשית".

הכי פחות אוהבת ביוגה: "אין דבר כזה. יוגה היא יפה, עוצמתית וחכמה".

הזרם האהוב עליי: "אשטנגה ויניאסה".

מה השתנה בגוף מאז היוגה: "הגוף השתכלל, התחזק, התגמש, ואיתו השתכללה הרוח".

מה השתנה בתזונה מאז היוגה: "דרך ההיכרות והמפגש עם הגוף ועם עצמי ביוגה, למדתי מה נכון לי לאכול, לשמור על עוצמה אך גם על קלילות".  

טיפ לתרגול יוגה מושלם: "לקבל את עצמך כל יום בדיוק כפי שאתה היום, ולהוקיר את הקיים".

טיפ לבריאות מושלמת: "להיות בתשומת לב לנשימה. לשמוע אותה ולייצר זרימה בנשימה".

עוד ב-mako בריאות:
>> נגמרה הקורונה והתחיל הצינון: למה כולם חולים?
>> מצחצחים שיניים אחרי הקפה של הבוקר? טעות
>> 10 כללי האכילה שיגרמו לכם להרגיש מעולה

נלי כהן משולם, 31, תל אביב, מורה ליוגה ומאמנת לאורח חיים בריא

כמה שנים מתרגלת יוגה וכמה שנים מורה: "אני מתרגלת יוגה 5 שנים ומורה ליוגה 3 שנים. למדתי אצל אריקה ריטנוביץ".

הדבר הכי מטורף שקרה לי מאז שהתחלתי לתרגל יוגה: "אני חושבת שבמקרה שלי הדברים קרו הפוך, קודם קרה לי דבר מטורף - לפחות בעיניי - שהביא אותי לתרגל יוגה, ובמשפט אחד: תרגול היוגה הציל את חיי, לא פחות ולא יותר. בגיל 26 בשיא הפריחה, סיום תואר ורגע לפני הירח דבש אובחנתי בדיכאון ובהפרעת חרדה, את יודעת, לא דיכאון כזה שאנחנו נוטים לומר על דברים מבאסים שקורים לנו 'יו... אני מה זה בדיכאון...', דיכאון כזה שמנע ממני לצאת מהבית במשך חצי שנה, להתנתק מכולם ו'לאבד את נלי'. בתקופה ההיא בפנים עמוק התקבלה החלטה שזה או לחיות או לחדול. החלטתי שאני הולכת על כל הקופה ובוחרת לעשות הכל על מנת להחזיר לנפש שלי קצת שמחה ולחיים שלי שלווה. במסגרת טיפול ארוך נחשפתי לעולם המיינדפולנס. עולם שלם שנתן לי כלים להתמודד עם השדים שלי, כלים פרקטיים שמפחיתים את ערכם של העבר (גורם הדיכאון) והעתיד (גורם החרדה) ותוך שימוש בחושים מחדד את החשיבות של כאן ועכשיו. כי כשאנחנו באמת 'ברגע הזה', אפשר לראות שהכל ממש בסדר. תרגול היוגה היה אחד הכלים המשמעותיים שהיו לי לקביים תקופה ארוכה והפכו לחלק מגופי נשמתי היותי מי שאני. לעלות על המזרן הפך להיות רגעים של שקט, זמן לעצמי, זמן שבו המחשבות נרגעות ואנרגיה חדשה עוטפת ומחדשת אותי, זמן להפניית המבט פנימה. ההתמודדות על המזרן הפניית המבט פנימה לחוויה הפנימית והחוויה של קשיים, חוסר הצלחה, התמדה והתמסרות הם כמו להציב מראה שעוזרת לראות את הטוב ולחזור לחיים".

הכי אוהבת ביוגה: "את היכולת שלי להתנתק ולאבד את תחושת הזמן כאילו כיבו לי את מתג המחשבות ואת תחושת הריחוף שמלווה את התרגול".

הכי פחות אוהבת ביוגה: לפעמים את הרגעים שלפני העלייה למזרן בימים שדורשים ממני לגייס את עצמי כאילו הייתה זו משימה".

הזרם האהוב עליי ביוגה: "אני מגיעה מאשטנגה, אוהבת משנות סדורות, אבל בשנים האחרונות הלב שלי מוביל לוויניאסה מרגיש לי כמו ריקוד אינטואיטיבי, ביטוי אמיתי לנפש".

מה השתנה בגוף שלי מאז היוגה: "ברמה הפיזית - שרירי ליבה ובכלל כל הגוף הפך ליחידה או מקשה חזקה שמשלבת רכות וקלילות".

מה השתנה בתזונה שלי בעקבות היוגה: "אכלתי מאוזן לפני כן, כך שבעקבות היוגה, להבדיל מהרבה מורים, התזונה שלי לא השתנתה הרבה ונשארה אותו הדבר למעט ההפחתה משמעותית בכמות הבשר שאני אוכלת. באופן כללי רוב התזונה שלי מתבססת על דגים".

טיפ לתרגול יוגה מושלם: "פשוט להגיע לתרגל עם ראש פתוח, ללא ציפייה מעצמך, ולב רחב להכיל את התרגול ואת עצמך".

טיפ לבריאות מושלמת: "קלישאי אבל הכי אמיתי - האיזון בין הגוף לנפש. לדאוג לשניהם באותה המידה".