מילקשייק הוא אחד ממשקאות הקיץ הפופולריים ביותר. אם מכינים אותו בבית ובוחרים ברכיבים הנכונים, אפשר להרוויח המון ערכים תזונתיים שיוסיפו לכם הרבה בריאות. ניתן לשלבו בתפריט מדי פעם, למשל בשעות אחה"צ כארוחת ביניים או כארוחת בוקר משביעה שתעניק לכם תמריץ אנרגטי להמשך היום. 

 

כמה טיפים להכנה בריאה יותר:

 

בחרו במוצרי חלב רזים: כדאי להעדיף חלב או יוגורט דלים בשומן, עד 5%. מוצרים אלה מכילים סידן וחלבון החיוניים לבניית העצמות ורקמות הגוף, ומנגד – דלים מאוד בקלוריות. צמחונים או טבעונים? תוכלו לבחור במשקה סויה למשל, העשיר מאוד בסידן אשר יוכל לשמש חלופה נהדרת לחלב הרגיל.

אורח חיים בריא, אישה שותה שייק ירוק (צילום: RossHelen, shutterstock)
אפילו אבוקדו יכול להשתלב|צילום: RossHelen, shutterstock

ותרו על המתקה: במקום להוסיף סוכר או דבש, נסו להוסיף לשייק כמה מפירות העונה. הם מתוקים וטעימים מטבעם, ולעומת הסוכר התעשייתי, הפרוקטוז שבפרי מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. פירות כגון: מלון, תמר, אבטיח, נקטרינה וכו', עשירים בנוגדי חמצון רבים החשובים לחיסון הגוף ולמניעה והגנה מפני תהליכים דלקתיים ומחלות.

רוצים לשדרג? עשו את זה בריא: אגוזי מלך או אגוזי פקאן טחונים, חמאת בוטנים ללא סוכר, שקדים ואפילו אבוקדו – כל אלה יעשירו את המשקה בשומן בריא מהצומח. מעט עלי נענע יעניקו טעם מיוחד ותוספת של נוגדי חמצון המסייעים בהפחתת סיכונים לתחלואה שונה, וכן כלורופיל המשמש אף הוא כסוג של נוגד חמצון.

ילדים מבשלים וממחזרים (צילום: shutterstock)
הילדים שלכם יעופו על הרעיון|צילום: shutterstock

נצלו את ההזדמנות לחגיגה משפחתית: אם יש ילדים בבית, שתפו אותם בהכנה (בזהירות!). כך, גם הם ירוויחו בריאות וטעם, וכל המשפחה תוכל ליהנות מזמן איכות מרגיע ומהנה. 

יעל חן רביע, דיאטנית בכירה של הכללית