תפוחי אדמה הם אחד המצרכים הפופולריים ביותר במטבח הישראלי ובכלל, אבל מסתבר שחשוב לדעת כיצד לצרוך אותם באופן נכון. "תפסיקו לאכול תפוחי אדמה במצב כזה", כך מבקשת הבלוגרית שיר צ׳יפ אשכנזי בפוסט שפרסמה לאחרונה ובו היא ממשיכה ומזהירה מההשלכות הצפויות. "תפוחי אדמה ירוקים או עם נבטים הם ממש רעילים וזה ממש מזיק לגוף", היא מסבירה.

מכאבי בטן ועד מוות 

עדי בצלאל, דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז ירושלים, מסכימה עם הדברים, ומסבירה את ההיגיון שמאחוריהם: "החומר הירוק שנוצר על קליפת תפוח האדמה הוא למעשה רעלן טבעי בשם סולנין. חשיפה לאור, ללחות ולחום מגבירה את ייצור הסולנין, ובמקרים כאלה הוא יכול להגיע לרמות מסוכנות לבני אדם. לכן, לא כדאי להסתכן. חשוב לדעת כי אכילת תפוחי אדמה ירוקים עלולה לגרום לתסמינים קשים כמו: כאבי בטן, הקאות, שלשולים, סחרחורת ובמקרים קיצוניים אפילו למוות. הירוקים שמניצים הם הנבטים והם האזורים הכי מסוכנים שמכילים ריכוז הכי גבוה של הרעלן, ולכן מומלץ להסיר אותם לחלוטין והכי טוב - פשוט לא לצרוך אותם בכלל".

אגב, היא מציינת כי קילוף עשוי להפחית את כמות הרעלן, אך היא לרוב לא תסיר אותו לחלוטין. "הפעילו שיקול דעת - אם יש כתמים ובליטות ירוקות ובעיקר אם התפוח אדמה רך ומריר לא מומלץ לצרוך אותו", היא ממליצה. "הקפידו על אחסון במקום קריר וחשוך, ונסו לצרוך את תפוח האדמה כמה שיותר סמוך לקנייה".