האינטרנט מלא בעשרות אלפי טיפים לירידה במשקל. קשה לדעת אילו יעילים יותר ואילו פחות, אלא רק דרך ניסוי וטעייה. אבל אם כבר לנסות שיטות מסוימות, אז עדיף כאלו שהוכחו יעילות אצל לא מעט אנשים. הנה כמה טיפים יעילים מסינתיה סאס, דיאטנית קלינית שעזרה להמון אנשים לרדת במשקל בהצלחה. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לאכול אוכל אמיתי

לא כל הקלוריות נבראו שוות. 300 קלוריות של דייסת שיבולת שועל עם אוכמניות, קינמון ואגוזים ישפיעו על הגוף שלכם בצורה שונה מ-300 קלוריות של דונאט מפוצץ בסוכר, פחמימות מעובדות וחומרי טעם מלאכותיים. כשאתם אוכלים מזון כמה שפחות מעובד, אתם תורמים לאיזון רמת הסוכר בדם, איזון רמת האינסולין ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. כל אלה לא רק תורמים לבריאות הכללית שלכם, אלא גם יעזרו לכם לרדת במשקל.

אנשים רבים בדיאטה מתמקדים בכמות הקלוריות, אבל איכות הקלוריות ואיכות המזון שאתם אוכלים חשובה לא פחות לגזרה שלכם. אז אם אתם רגילים לשלב הרבה מזון מעובד בתפריט היומי שלכם, התחילו להפחית בצריכתו ולהחליפו במזונות לא מעובדים, זה צעד חשוב בדרך לירידה במשקל בצורה הכי בריאה שיש (ושמירה על המשקל החדש בטווח הרחוק).

אישה אוכלת בריא (צילום: bluedog studio, shutterstock)
להימנע כמה שיותר ממזון מעובד|צילום: bluedog studio, shutterstock

לאכול בזמנים קבועים

לפי סינתיה, לוח זמנים קבוע עוזר באופן משמעותי לווסת את התיאבון ולשפר את המטבוליזם, האנרגיה ובריאות מערכת העיכול. "אצל מרבית הקליינטים שלי, חוק יסוד טוב הוא לאכול כשעה אחרי שמתעוררים ולא להגיע למצב שיותר מארבע או חמש שעות לא אכלתם כלום". זה אומר שארוחת הבוקר צריכה להיות בערך בשעה 7 בבוקר (כאמור, בהתאם לשעה שהתעוררתם), ארוחת צהריים באזור השעה 12:00, נשנוש בשעה 15:00 וארוחת ערב ב-19:00. עם הזמן הגוף מתחיל להתרגל ללו"ז ובהתאם לשעות הללו יאותת לכם על רעב.

אישה אוכלת יוגורט (צילום:  Matthew Ennis, shutterstock)
נשנוש ב-15:00|צילום: Matthew Ennis, shutterstock

לפתח אסטרטגיית "פינוקים"

גם האנשים הקפדניים ביותר יודעים שגם כשמקפידים על דיאטה, כדאי מדי פעם להתפנק במאכל לא דיאטטי שאוהבים. יתרה מזאת, דיאטנים רבים מזהירים שהימנעות מוחלטת מפינוקים יכולה אף לחבל לכם בדיאטה ולגרום לכם להתייאש. אז אל תוותרו לחלוטין על מאכלים שאתם אוהבים, רק חשוב לצרוך אותם בחוכמה. סינתיה ממליצה קודם כל לעשות רשימה של מאכלים אהובים. אם הרשימה יוצאת ארוכה מדי, אפשר לנסות לדרג את המאכלים מ-0 (ככה ככה) ועד ל-5 (הכי אהובים שתתקשו לוותר עליהם לחלוטין). אם מאכל מסוים מדורג אצלכם מתחת ל-4, כנראה שתוכלו לוותר עליו לגמרי מבלי להרגיש רע.

מחזיקה דונאט (צילום: thomas-kelley-unsplash)
זה בסדר גם להתפנק לפעמים, אבל בחוכמה|צילום: thomas-kelley-unsplash

עוד ב-mako בריאות:
>> מבחן הסוכר: אלו הפירות הכי משמינים
>> מדהים: זה מה שגווינת' פאלטרו אוכלת ביום
>> האם הבליטות הקטנות על הפנים מסוכנות לנו?

אחרי שמצאתם את המאכלים המושחתים האהובים עליכם, נסו תמיד לצרוך אותם במסגרת ארוחה מאוזנת. אם האהבה שלכם זה צ'יפס, אז השתדלו לאכול אותם לצד המבורגר צמחוני או המבורגר מבשר רזה עטוף בחסה, יחד עם ירקות. אם אתם יודעים שבא לכם לקינוח עוגת שוקולד, אכלו לארוחת ערב בעיקר ירקות וחלבון רזה (כמו למשל חזה הודו או חזה עוף).

להבדיל בין רעב פיזי לרעב נפשי

כשהגוף שלכם רעב, מופיעים סימנים כמו קרקור בטן – זה רעב פיזי שנובע מהצורך של הגוף שלכם להזנה ואנרגיה. אך לרעב נפשי או רגשי אין קשר לצרכים של הגוף שלכם. רעב נפשי לרוב נובע מרגשות, הרגלים או גורמים סביבתיים, כמו לראות אנשים אחרים אוכלים. לפי סינתיה, נשימות, מדיטציה מודרכת ומיינדפולנס (קשיבות) עוזרים ללקוחות שלה להבדיל בין שני סוגי הרעב – והתוצאות משמעותיות.

סינתיה ממליצה לחקור את מערכת היחסים שלכם עם אוכל. ניהול יומן אכילה יכול לעזור לכם להבין את הרגשות שלכם כלפי אוכל, למה אתם בוחרים במאכלים מסוימים ולמה יש לכם דפוסים מסוימים שקשה לכם להיגמל מהם. ואם למשל אתם מגיעים למסקנה שאתם אוכלים ממקום רגשי, נסו למצוא אלטרנטיבות אחרות להתמודדות עם הרגשות האלו. זה לא יקרה בין לילה, אבל אם תתמידו שינוי הדפוסים בהחלט אפשרי.