מעבר לטעמו המתוק, הסברס (הצבר), מכיל גם שפע של יתרונות תזונתיים. תוכלו לשלב אותו בסלט הפירות, בשייק או סתם לנשנש כשהרעב מציק בשעות אחר הצוהריים. אף שהפרי מכיל גרעינים רבים בתוכו (שאינם מתפרקים או נספגים, אלא יוצאים בצואה), כיום ניתן למצוא גרסאות של סברס שאינו מכיל גרעינים.

 

מעולה לעיכול ולתחושת שובע: הסברס מכיל המון סיבים תזונתיים, ובעיקר סיבים מרוכזים מסוג פקטין. מעבר לעובדה שאלה תורמים ליצירת תחושת שובע, הם גם חשובים לפעילות מעיים תקינה ועוזרים בהפחתת הכולסטרול.

שומר על הגוף מפני מחלות: הפרי העסיסי הזה מכיל ויטמינים מקבוצת A ו-C, העשירים בנוגדי חמצון ושומרים על הגוף הגוף מנזקי חמצון ורדיקלים חופשיים שונים, מה שבפועל אומר שהוא מפחית את הסיכוי לתחלואה במחלות שונות. סוגי מולקולות שהוא מכיל מעניקות לפרי את צבעו. מולקולות אלו נמצאות בכמות רבה גם בסלק למשל, ומדובר בנוגדי חמצון עוצמתיים מאוד.

קקטוס  (צילום: Alex Tihonovs, shutterstock)
ניתן להשיכ גם בגרסה ללא גרעינים|צילום: Alex Tihonovs, shutterstock

עשיר במינרלים: בסידן – מינרל הידוע בתרומתו הרבה בבניית העצמות, לבריאות השיניים ועוד; באשלגן החיוני לתפקוד מערכת העצבים והשרירים; במגנזיום - מינרל חיוני בעל השפעה על מערכות רבות בגוף האדם – משפר את לחץ הדם, את התקשורת בין תאי המוח, את תנועתיות המעיים, את תפקוד שריר הלב ועוד. הסברס מכיל גם מינרל חיוני נוסף בשם סלניום. רמת הסלניום שבו גבוהה והיא משתווה לרמה שזו שבירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרוב, כרוב ניצנים ועוד), הידועים אף הם בשמירה על הגוף מפני מחלות שונות.

תורם במניעת אולקוס: מיץ הסברס נמצא כבעל תכונות המגינות מפני היווצרות כיבים בקיבה.

שומר על ערכי הסוכר בדם: לתמצית הסברס ישנה השפעה טובה על איזון רמת הסוכר בדם.

כאב בטן, כאב מחזור (צילום: FRANCK FIFE, getty images)
עוזר למנוע אולקוס|צילום: FRANCK FIFE, getty images

 

כיוון שמדובר בפרי, חשוב לאכול במידה ועדיף תמיד לאכול אותו בגרסתו הטרייה והלא משומרת.

 

הכותבת היא מריאנה אורבך , מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת