מעבר עובדה שמדובר בכוכבת קולינרית שמשמשת את רובינו במטבח, מסתבר שבתוך פרחי הכרוכית הלבנים חבויים שפע של יתרונות בריאותיים מרשימים. בין היתר, היא עשירה בוויטמינים ובנוגדי חמצון, תומכת בתפקוד המוח ועוזרת לשמור על משקל תקין.

 

מונעת דלקות ומסייעת בהגנה על הגוף

כרובית מכילה נוגדי-חמצון חזקים כמו גלוקוזינולטים ואיזותיוציאנטים, שמסייעים בהפחתת דלקות ובהגנה על התאים מנזק חמצוני. צריכה קבועה שלה יכולה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות, כולל סרטן ומחלות לב, בזכות ההגנה שהיא מספקת לתאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

 

משפרת את בריאות המוח וטובה לשיפור הזיכרון

כרובית היא מקור מעולה לכולין, רכיב תזונתי החיוני לפעילות המוח. בין היתר, הוא משפר תהליכי זיכרון ולמידה, ואף יכול לסייע במיתון הירידה הקוגניטיבית המתרחשת באופן טבעי עם הגיל.

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
משפרת את פעילות המוח|צילום: Shutterstock

 

תורמת לבריאות מערכת העיכול

הסיבים התזונתיים שבכרובית מסייעים לתנועתיות מעיים תקינה, וכך תורמים בריאות מערכת העיכול. הסיבים עוזרים גם במניעת מחלות כמו סרטן המעי הגס, ומספקים תחושת שובע לאורך זמן.

תמיכה בתפקוד הכבד והפחתת הסיכון לסרטן

הכרובית היא מקור לסולפוראפן, תרכובת טבעית המעודדת את פעילות הכבד בתהליכי סילוק רעלים ותורמת להגנה על תאי הכבד מפני נזקי חמצון. בנוסף, מחקרים מצביעים על כך שסולפוראפן עשוי לעכב את הצמיחה של תאים סרטניים ולסייע בהפחתת הסיכון להתפתחות סוגי סרטן שונים.

מחזקת את מערכת החיסון

ויטמין C הוא ויטמין חשוב שתורם לגוף במגוון דרכים: הוא מחזק את מערכת החיסון, מגן על התאים משפר את בריאות העור ותורם לספיגת ברזל טובה יותר. כרובית מכילה כמות גבוהה במיוחד של ויטמין זה: כוס אחת של כרובית מספקת לגוף כ-54% מהצריכה היומית המומלצת.

כרובית (צילום: שאטרסטוק)
כרובית|צילום: שאטרסטוק

דלת קלוריות

כרובית משמשת כתחליף מצוין לדגנים ולירקות פחמימתיים כמו תפוח אדמה, אורז ובורגול. היא מכילה רק כ-25 קלוריות לכוס, ועשירה בסיבים תזונתיים ובמים. תכולת הסיבים והנוזלים שבכרובית מסייעת להשיג תחושת שובע לאורך זמן, מה שבפועל תורם לתהליך הירידה במשקלֿ.

 

הכותב הוא זיו זפרני דיאטן קליני וספורט