סביר להניח שכולנו הגזמנו קצת עם האכילה בחגים, וזה הזמן לחשוב איך להיפטר מאיזה שניים-שלושה קילו. הרי כשצג המשקל יורד, מצב הרוח עולה. אז שאלנו וקיבלנו טיפים מעולים שיעזרו לכם להוריד מהר את מה שעלה מהר בכל ארוחות החג שעברו עלינו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לפני הטיפים שימו לב לדברים של מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית בעלת קבוצות אונליין לירידה במשקל: "רבים מאתנו רוצים לרדת במשקל, אבל לא תמיד מבינים שזה אומר לרדת באחוזי השומן. כשאוכלים בצורה לא מבוקרת, ולא מעניקים לגוף את כל הערכים התזונתיים החיוניים לתפקודו, או כשמנסים דיאטות שבמהלכן חווים תחושת רעב גדולה, הגוף נוטה לאבד בעיקר מסת שריר. לכן, גם אם משקל הגוף הנמדד נמוך יותר, הרי זו הטעייה מסוכנת שאינה בריאה".

איך עושים את זה נכון? הנה.

שחר שלגי קליין, דיאטנית קלינית: להפסיק לאכול "על הדרך"

הטיפ הראשון של קליין, דיאטנית "חצי שירה", הוא להוריד את הנשנושים: "אפשר לאכול הכל, אבל צריך להבין: נשנושים זו בעיה. כל עוד החלטתם שאתם אוכלים משהו מסוים ועשיתם עם עצמכם 'הסכם' שאותו אתם אמורים לאכול, שבו ותאכלו אותו במקום לנשנש על הדרך ואל תרמו את עצמכם. אפילו עוגה עדיף לשבת ולאכול בצלחת בצורה מסודרת ולא 'ליישר' אותה. העניין הוא שרובנו לא באמת ערים לכמות האוכל שמצטברת על ידי אותם נשנושים, כי 'מה בסך הכל אכלנו': כאן יישרנו עוגה, פה חטפנו ביס מהארטיק של הילד. אבל אין ספק שזו אחת הטעויות הגדולות ביותר שעולות לנו בהמון קלוריות". לדבריה, ברגע שתפסיקו עם ההרגל הזה, תראו שבתוך זמן קצר תצליחו לרדת במשקל - בלי לשנות את התפריט או להפחית במאכלים אהובים.

הדיאטנית דניאל לונדון: פחות פחמימות בצהריים

התזונאית דניאל לונדון, דיאטנית "חלי ממן", מציעה שתורידו את מנת הפחמימה מארוחת הצהריים שלכם ותגדילו את מנת הירק ומנת החלבון שבה: "הפחתה של מנת פחמימה בארוחת הצהריים על חשבון הגדלת מנת הירקות ומנת החלבון תעזור לכם להוריד את הקילוגרמים המיותרים בזמן קצר יחסית. במקום לאכול חזה עוף אחד תוכלו לאכול שניים ממנו, ובמקום אורז או תפוחי אדמה למשל, תוכלו לשלב סלט ירקות גדול, ירקות מוקפצים במעט שמן זית או פירה על בסיס כרובית".

אישה אוכלת עוגה (צילום: Sirintra Pumsopa, Shutterstock)
אפילו עוגה עדיף לשבת ולאכול בצלחת |צילום: Sirintra Pumsopa, Shutterstock

ענת מטיאש, תזונאית קלינית: להמיר את הנשנוש

הנה הצעה מקורית במיוחד של התזונאית ענת מטיאש, המתמחה בילדים, נוער וספורט: "הטיפ שלי הוא להמיר את הנשנוש המתוק במעט גבינה שמנה לצד מי סודה. בניגוד לפחמימה שמנה כמו עוגה, הגורמת לעליית רמת הסוכר בגוף, גבינות הן חלבון בתוספת שומן, שממתנות את הצורך במתוק ותורמות לתחושת שובע לאורך זמן. בנוסף, הסודה מסייעת לתחושת המלאות בגלל הגזים שיודעים ליצור את האפקט הזה".

עוד ב-mako בריאות
>> ירדתם במשקל לאחרונה? אתם חייבים לקרוא את זה
>> הפעולה היומיומית הזו עלולה להרוג אתכם
>> הטיפים האלה יעזרו לשינה שלכם לחזור לשגרה
מיה בן אפרים: 5 ארוחות ביום

התזונאית מיה בן אפרים ממליצה לאכול 5 ארוחות ביום שיסייעו לכם לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. היא אפילו התנדבה להסביר איך הרכיב תפריט כזה בצורה האפקטיבית ביותר: "כשעה מההשכמה רצוי לאכול משהו קטן כמו פרי או שייק. לאחר שעתיים מומלץ לאכול ארוחת בוקר עם חלבון ופחמימה מורכבת המכילה סיבים (למשל, 3 קרקרים מחיטה מלאה עם גבינת ריקוטה, או פרוסת לחם שיפון עם ביצה). לאחר כ-3 שעות - ארוחת צהריים. נכלול חלבונים לצד ירק (למשל חזה עוף או חלבון מן הצומח לצד כרובית וברוקולי מאודים). עוד 3 שעות – פחמימה מתקתקה כגון קרקר עם ממרח חלבה או חטיף תמרים. בארוחת הערב מומלץ לגוון ולאכול מכל אבות המזון: פחמימות, חלבונים ושומנים טובים. אחת ליומיים – ללא פחמימה בכלל".

שולחן טבעוני עם המון ירקות (צילום: Prostock-studio, Shutterstock)
התחילו את הארוחה עם ירקות|צילום: Prostock-studio, Shutterstock

טופז דרזנר, דיאטנית קלינית: להוריד סוכר ולחם

דרזנר, דיאטנית ראשית ב"שומרי משקל", ממליצה: "אפשר להוריד במשקל הגוף בצורה בריאה ומהירה יחסית, כשמפחיתים לחלוטין באכילת המתוקים המכילים סוכר לבן - דברי מתיקה, עוגות וכן לחם לבן שנחשב פחמימה פשוטה, הידועה כמעלת רקמת השומן בגוף ואף מונעת את פירוקו. ככל שאנחנו אוכלים יותר סוכר לבן וקמח לבן עולות רמות האינסולין (ההורמון המווסת את רמת הסוכר בגוף) וגורמות לנו לרצות מהמאכלים הללו עוד ועוד". ומה במקום? "עד 3 מנות פרי או פרי יבש ביום".

קארין ליבוביץ, דיאטנית קלינית: "ירקות בכל ארוחה"

קארין ליבוביץ, דיאטנית המתמחה בטבעונות, ממליצה לכם לפתוח כל מנה בירקות: "התחילו את הארוחה עם ירקות בכל צורה שהיא - טריים, מבושלים או אפילו עם מרק ירקות עשיר. כך תתחילו לשבוע מהירקות ותאכלו פחות מהמנה העיקרית ומהפחמימות. כדי להימנע מהתעסקות אינסופית, דאגו להכין מראש ירקות חתוכים וציידו גם את המקפיא שלכם בירקות קפואים שערכם התזונתי גבוה ומזין, לעיתים אף יותר מזה של הירקות המונחים על מדפי הסופר, עקב תהליך הייצור הקצר מרגע קטיפתם ועד הקפאתם השומרת על ערכיהם". בקיצור - גם צ'יק צק להכין וגם מגוון את הירקות בתפריט. תודו שזה טיפ מוצלח לסיום.

*הכתוב מתייחס לאנשים בריאים בעלי משקל תקין, ואינו מהווה ייעוץ מקצועי או רפואי