גם למי שממש רוצה לרדת במשקל הצעד הראשון עשוי להיות קשה יותר לביצוע ממה שנדמה. אז אם גם אתם קבעתם לעצמכם בראש השנה שהשנה אתם יורדים במשקל ועדיין לא התפניתם לכך - הנה עשר עצות שיעזרו לכם להתחיל במסע. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם? 

1. שאלו את עצמכם כמה שאלות

חשוב שלפני הכל תשאלו את עצמכם כמה שאלות חשובות: למה אני רוצה לרדת במשקל? האם אני מוכן למחויבות ארוכת-טווח לתזונה נכונה ופעילות גופנית? האם יש לי מספיק תמיכה נפשית מסביבי כדי להתמיד? האם אני מוכן לעשות שינויים משמעותיים ותמידיים בחיי?

חיסכון בקלוריות, מתוקים החוצה (צילום: ginger_polina_bublik, shutterstock)
האם אתם מוכנים לשינוי תזונתי ארוך טווח?|צילום: ginger_polina_bublik, shutterstock

2. להיבדק

בדיקה ראשונית אצל רופא המשפחה תעזור לכם לדעת אילו שינויים תזונתיים עליכם לעשות בהתאם למצבכם הבריאותי. רוב הסיכויים שרופא המשפחה יפנה אתכם לדיאטן קליני מטעם קופת החולים, שישלח אתכם לבדיקות דם. אלה הם צעדים בסיסיים להבנת מצבכם הבריאותי שחשובים לבניית תפריט תזונתי מותאם לכם. ייתכן שתגלו שיש לכם כולסטרול גבוה או ברזל נמוך, דברים שחשוב לדעת כשבונים תפריט חדש. זכרו שדיאטה היא לא רק עניין של מראה חיצוני. מה שאתם אוכלים משפיע על הבריאות שלכם, הפיזית והנפשית. ולכן כדאי להיוועץ בגורמים מקצועיים לפני שמבצעים שינויים בתפריט.

3. לקבוע משקל יעד ריאלי

חשוב שתציבו לעצמכם מטרה ריאלית ותבינו שהגוף של כולם משתנה עם הזמן. אז אל תנסו להיכנס לשמלה מהתיכון או למכנסי ג'ינס שלבשתם לפני 15 שנה כי זה רק יתסכל אתכם. קבעו לעצמכם משקל יעד שמותאם לשלב הנוכחי בחיים שלכם, לא למה שהייתם לפני עשר שנים.

אישה מתוסכלת מחזיקה משקל (צילום: PhotoMediaGroup, Shutterstock)
אל תקפצו מעל הפופיק, בחרו משקל יעד ריאלי|צילום: PhotoMediaGroup, Shutterstock

4. היזהרו מחיקויים

ישנם אינספור חברות ומוצרים המשווקים עצמם כפתרונות מהירים לירידה במשקל. זכרו שאין פתרונות מהירים או קלים – ירידה במשקל היא תהליך ממושך שדורש התמדה. אל תבזבזו את זמנכם על מוצרים שלא באמת עובדים.

5. בחרו בתפריט שתיהנו ממנו

זוכרים שאמרנו שבדיאטה צריך להתמיד? אז לא תצליחו להתמיד אם תבחרו בתפריט שאתם לא אוהבים עם מזונות שממש לא עושים לכם חשק. בחרו את התפריט התזונתי שלכם בקפידה וזכרו שלהיות בדיאטה לא אומר שאתם צריכים לסבול. אפשר לאכול אוכל שאתם אוהבים, להישאר בריאים ולרדת במשקל.

אישה אוכלת בריא (צילום: bluedog studio, shutterstock)
בחרו בתפריט שיהיה גם בריא וגם טעים|צילום: bluedog studio, shutterstock

6. הימנעו מדיאטות כאסח

דיאטות כאסח לרוב לא מובילות לירידה משמעותית ומהירה במשקל, אלא רוב הסיכויים שהן רק יגרמו לכם לפרוש. זה מוביל למעגל מסוכן של דיאטה, הפסקה, דיאטה, הפסקה ושוב. וזה רק מבלבל את הגוף שלכם ומזיק לו. הדרך הטובה ביותר זה לעשות שינוי תזונתי הדרגתי שקל יותר להתמיד בו.

7. לטפל באכילה רגשית

אכילה רגשית היא משהו שרבים עושים וזה בהחלט קשה להיגמל מזה כשאנחנו רגילים לפנות למזון בזמן מצוקה נפשית ורגשית. לכן אם אתם יודעים שיש לכם נטייה לאכילה רגשית, כדאי שתתכננו עוד לפני שאתם מתחילים בדיאטה – ותחשבו על דרכים להתמודד עם זה. ישנן אינספור דרכים להתמודדות עם סטרס, כמו יוגה, מדיטציה, מוזיקה, נשימות, מנדלות לצביעה ועוד. בחרו את שתתאים לכם ותעזור להתמודד עם סטרס ורגשות אחרים ותמנע מכם לפנות לאוכל מנחם.

8. הכל עניין של מתינות

מומלץ לא לבחור בדיאטות שמגבילות באופן קיצוני את כמות הקלוריות או בדיאטות שאוסרות על צריכת מזונות השייכים לקבוצת מזון מסוימת. זה עלול להוביל לתחושת רעב מוגברת, לקרייבינג ולאכילת בינג'. לכן כדאי לבחור בדיאטה מתונה ולא קיצונית מדי.

9. אל תשקלו את עצמכם בתדירות גבוהה מדי

עשו לעצמכם טובה ואל תעלו על המשקל כל יום. זה עלול להוריד לכם את המוטיבציה ובנוסף לכך, משקל יכול להשתנות מדי יום עקב כמות נוזלים בגוף ודברים אחרים שמשפיעים בטווח הקצר. לכן חשוב להישקל פעם בשבוע, באותה שעה.

10. להבין שנדרשת משמעת

כאמור, ירידה במשקל היא תהליך לא קל. אין פתרונות קסם לירידה במשקל שהיא גם בריאה וגם תחזיק לאורך זמן. זה ידרוש מכם הרבה משמעת עצמית ועבודה קשה. אז כדאי להתכונן לזה נפשית ולזכור שגם אם המשימה קשה, זה לא אומר שהיא בלתי אפשרית. כפי שאחרים הצליחו בעבר למרות הקשיים, גם אתם יכולים. בהצלחה!