בחודשים האחרונים השחקנית האוסטרלית רבל וילסון ("מסיבת רווקות") משתפת את עוקביה ברשתות החברתיות על תהליך מעבר לאורח חיים בריא יותר. תמונות שבהן היא מציגה גזרה חדשה ודיווחים על כך שהשילה לא פחות מ-20 ק"ג ממשקל גופה הובילו רבים לתהות: כיצד היא עשתה את זה?
לא מזמן ציינה וילסון כי משקל היעד שלה הוא 75 ק"ג והיא מקווה להגיע אליו עד סוף שנת 2020. אין ספק שמגפת הקורונה והפגיעה בתעשיית הקולנוע שנגרמה בעקבותיה הותירו לווילסון יותר זמן חופשי ממה שהיא כנראה ציפתה השנה – ואין ספק שהיא השקיעה אותו בתזונה בריאה ואימונים. לפי מגזין People, השחקנית בת ה-40 החליטה לנסות את הדיאטה בשיטת ד"ר מאייר, דיאטה שקיימת כבר המון שנים ולמעשה פותחה על ידי רופא אוסטרי בשם פרנץ מאייר. השיטה עברה מעט שינויים מאז, אך בבסיסה נותרה אותו דבר.
שיטת ד"ר מאייר מתמקדת בניקוי רעלים ובתזונה שטובה למערכת העיכול. "הרעיון מאחורי זה הוא שאם לאנשים יש מעיים בריאים ומערכת עיכול בריאה, אז תהיה להם גם גישה הוליסטית לבריאות", הסביר מקסימילאן שוברט בראיון לתוכנית Today. שוברט הוא המנהל הרפואי של VivaMayr, המרכזים הרפואיים שמציעים אירוח ותוכנית של 14 ימים בשיטת ד"ר מאייר. אבל אתם ממש לא חייבים להגיע עד למרכזים האלו כדי להתנסות בשיטה זו.
הכללים הבסיסיים
האנשים שמגיעים למרכזים הרפואיים של שיטת ד"ר מאייר לא רק משנים את התזונה שלהם, אלא גם צמים ומתבקשים להימנע מדברים כמו קפאין ואלכוהול. "לעתים קרובות, אנשים יסבלו מכאבי ראש או משינויים במצב הרוח בשלושה-ארבעה ימים הראשונים, אך לאחר מכן הם מתאוששים יפה", סיפר שוברט ל-Today. והנה עוד כמה חוקים חשובים:
- להימנע מנשנושים במהלך היום.
- חובה לאכול ארוחת בוקר, לא חובה ארוחת ערב.
- להימנע מצריכת סוכר.
- להפחית בצריכת מוצרי חלב ומזונות המכילים גלוטן.
- להימנע מאכילת מזון טרי (כמו פירות וירקות) לאחר השעה 16:00.
- להימנע מלהשתמש בטלפון או מדיבור, קריאה או צפייה בטלוויזיה בזמן האכילה. המטרה היא להתמקד במזון שאתם אוכלים, מה שיכול לעזור לכם להרגיש שבעים.
- ללעוס במשך זמן ממושך. ההמלצה הרשמית לפי שיטת ד"ר מאייר היא ללעוס כל ביס לפחות 40 (!) פעמים.
עוד ב-mako בריאות:
>> הפעילות הזאת יכולה להגן עליכם מפני הקורונה
>> המזון הזה מוריד את מפלס החרדה ומעלה את מצב הרוח
>> חוקרים: תרופה קיימת יכולה לחסום את הנגיף
מה אפשר לאכול לפי שיטת ד"ר מאייר?
אתם אמנם לא חייבים להיצמד לתפריט מסוים ורשאים לעשות שינויים כראות עיניכם, אך הנה רשימת מכולת, כפי שמופיעה בספר המפרט על שיטת ד"ר מאייר:
ירקות: חסה, ברוקולי, גרגירי חומס, קולרבי, גזר, תרד, בצל, סלרי, תפוחי אדמה, עגבניות, צנון ושומר.
פירות: מנגו, בננה, אבוקדו, רימון, פירות יער, פירות הדר, תפוחים, צימוקים ושזיפים מיובשים.
דגנים: שיבולת שועל, כוסמת, פתיתי תירס, אורז ריזוטו, פולנטה, דוחן וקמח כוסמין.
אגוזים וזרעים: זרעי סומסום, שקדים, אגוזי מלך וזרעי אמרנט.
מוצרי חלב: חמאה, גבינת עזים, שמנת חמוצה, גבינת פרמזן, גבינת קוטג', ביצים אורגניות, חלב שיבולת שועל, חלב אורז.
חלבון: סטייק פורל, חזה הודו (ללא עור), פילה סלמון, סלמון מעושן, פילה בקר וטופו.
תבלינים ותוספות: שמן זית, שמן קוקוס, חומץ בלסמי, דבש, סירופ מייפל, חומץ תפוחים, סטיביה, ציר ירקות, רוטב סויה.
שתייה: מים, מיץ רימונים ותה ירוק.
לפי הדיווחים (וגם לפי התמונות באינסטגרם), וילסון מתמקדת לא רק בתזונה, אלא גם בלא מעט אימונים שהם כמובן חלק בלתי נפרד מתהליך של ירידה במשקל. דבר נוסף שעזר לווילסון בתהליך הוא הגישה שלה – היא הצהירה כי היא עושה זאת בשביל הבריאות, שזה כמובן חשוב במיוחד, כיוון שגישה זו עוזרת להתמיד ולהפוך את התפריט החדש לחלק מאורח חיים חדש ובריא יותר ולא משהו זמני שהוא רק לטובת השלת קילוגרמים עודפים, שזה פחות מומלץ. אז אם אתם רוצים לנסות את השיטה, אתם בהחלט יכולים. אבל כדאי תמיד להיוועץ ברופא או בדיאטן קליני לפני כן.