אם הייתי צריכה לבחור את התבלין האולטימטיבי לשימוש בעונת החורף, אין ספק שקינמון היה ממוקם במקום מכובד בראש הרשימה. לא רק שמדובר בתבלין ארומטי שמתאים לשילוב בתה מחמם, בדייסה ואפילו בתבשילים, הקינמון מומלץ מאוד גם למטרת ירידה במשקל.

נשמע מפתיע? כך זה עובד: בזמן שאנחנו נהנים מארוחה דלה או עשירה בפחמימות (אבל לא קטוגנית), הגוף שלנו מפריש הורמון בשם אינסולין, שתפקידו, בין היתר, הוא להכניס את הסוכר שמתפרק מהפחמימות (הגלוקוז) לתאים. תהליך הפקת האנרגיה מתרחש בתוך התא ולכן האינסולין, שכאמור מחדיר אותו לשם, הוא כלי חיוני. אבל שימו לב - ברגע שיש אינסולין במחזור הדם, הגוף עובר למצב אנבולי (מוד בניה) במהלכו הוא אוגר שומן. הקינמון למעשה מחקה את פעולת האינסולין ומחדיר את הגלוקוז לתאים, אבל הוא עושה משהו חשוב – הוא אינו גורם לגוף לעבור למצב אנאבולי ולכן אינו מונע ממנו לשרוף שומן במקביל.

הקינמון מכיל גם כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון. המוכרים שביניהם הם הפוליפנולים המוכרים בסגולותיהם הבריאותיות. מחקר שפורסם בשנת 2020 מצא כי מצא צריכת תוספי קינמון עשויה להגביר באופן משמעותי את רמות נוגדי החמצון בדם במקביל להפחתת הדלקתיות בגוף.

כמו כן, קינמון מסייע להפחתת הסיכון למחלות לב. על פי מטא אנליזה שכללה 14 מחקרים ופורסמה ב-2017,
נראה כי תוספת של קינמון לתפריט מפחיתה משמעותית את רמת הטריגליצרידים ואת ריכוזי הכולסטרול בדם - שני גורמי סיכון למחלות וסקולריות.

בקיצור, אם אתם מחפשים דרך טובה לפתוח את הבוקר עם משקה מחמם ומזין שישפר את הבריאות שלכם וגם יתרום לדיאטה, נסו לשלב מקל קינמון בחליטת התה שלכם, או הוסיפו אותו לכוס מים רותחים עם לימון. כך תוכלו להרוויח משקה מחמם וגם שריפת שומן יעילה על הבוקר.

 

שייק מפתיע ממש (צילום: Brent Hofacker, ShutterStock)
כמה טעים ככה בריא - שייק שיבולת שועל, אגס וקינמון|צילום: Brent Hofacker, ShutterStock

מתכון: שייק אגס שיבולת שועל וקינמון

רכיבים:

1 אגס

1/3 כוס שיבולת שועל מבושלת (עדיף גרגרים שלמים – לא קוואקר)

חופן אגוזי לוז

3-2 תמרים יבשים

כף קינמון

כוס חלב שקדים חם

ההכנה:

טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת המרקם הרצוי.

הכותבת היא עינב בורשטיין, יועצת ומנחה לתזונה טבעית ואורח חיים בריאלאינסטגרם של עינב