אל מדפי הספרים הצטרף כעת ספרו של ד"ר פרדריק סלדמן "התרופה הטובה בעולם" (הוצאת מטר), ובו מפרט המומחה לקרדיולוגיה ותזונה הפריזאי דרכי ריפוי בסגנון עשו-זאת-בעצמכם המפעילות את כוחות הריפוי הטבעיים המצויים בגופנו ומטפלות בבעיות רפואיות כגון אלרגיות, הפרעות שינה, בעיות לב וכלי דם, בעיות בתפקוד המיני ועודף משקל. כי, לדבריו, אם רק נותנים לגוף הזדמנות, הוא מסוגל לייצר את התרופות שלו עצמו ובאופן כללי למנוע מחלות שונות.
תוכלו למצוא בספר שלל הסברים מרתקים - כיצד שטיפת ידיים מסייעת למצב הרוח; מדוע חזרה לשינה קצרה עד הצלצול השני של השעון המעורר מגבירה את העייפות; במה פיסטוקים יעילים יותר מוויאגרה; איזו תנוחת שינה מגבירה את הסיכון לסרטן; כיצד מחזקות נשיקות את המערכת החיסונית ועוזרות לזרז ריפוי של פצעים; ועוד ועוד. הכל בגיבוי מחקרים.
אחד הנושאים המעניינים ביותר הוא שמירה על משקל תקין. על פי מחקרים שמציג הדוקטור, צמצום צריכת הקלוריות היומית ב-30 אחוזים מאריכה את תוחלת החיים ב-20 אחוז, ופעילות גופנית במשך 30 דקות ביום מפחיתה את הסיכון לסרטן, לאלצהיימר ולמחלת לב וכלי דם ב-40 אחוז.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אין זה סוד, כותב סלדמן, כדי לרדת במשקל חייבים לאכול פחות. הקושי הוא להפחית את התיאבון. יש שתי דרכים: האחת – להיות רעבים ולסבול בימים הראשונים, בידיעה שתחושת הרעב תפחת בהדרגה. אך לשם כך נדרש אופי חזק מאוד כדי לעמוד בפני כל אותם פיתויים הנמצאים כל כך קרוב אליכם. השנייה – לארץ כמה צעדים כדי להמשיך למרות הקושי, ולהתרגל בהדרגה לצריכת כמות קלוריות יומית קטנה יותר. להלן כמה מרעיונותיו להשקיט את הרעב:
שוקולד מריר 100 אחוז הוא רב סגולות
כאשר מתעורר בכם דחף אכילה בלתי נשלט, רגע לפני שתתנפלו על משהו עתיר שומן, אכלו 4-2 קוביות שוקולד מריר 100 אחוז והחליטו שלאחר מכן תשחררו את הרסן. מיד תיווכחו בתוצאה – אכילת שוקולד מריר בולמת את הדחף לאכול ללא תסכול וללא כאב.
הכוחות המסתוריים של הזעפרן
זעפרן הוא מדכא תיאבון יעיל. הוא מחליש את הרצון לנשנש ומפחית רעב במידה ניכרת. אפשר להוסיף אותו כמעט לכל דבר: פסטה, אורז, ירקות, בשר או דגים. הוא אפילו מוסיף צבע יפה.
קינוחים מרזים
מחקר ישראלי מצא לאחרונה כי אכילת קינוח בארוחת הבוקר יכולה לסייע לירידה במשקל – מי שאכלו קינוח השתוקקו פחות במשך היום לאוכל בכלל ולמתוקים בפרט. ההסבר: הקינוח פועל להפחתת ייצור הגרלין, ההורמון שיוצר את תחושת הרעב. ומה לגבי ארוחות אחרות? הזמינו תה ירוק במקום, הוא מאריך את זמן תחושת המלאות בשעתיים.
השומר שלכם: שוטר טבעי
התרגלו לעשות הפסקה של חמש דקות באמצע הארוחה, לפני שאתם לוקחים תוספת או עוברים למנה הבאה; תחושת המלאות תופיע באופן טבעי, שכן מרכז השובע במוח יקבל גירוי ויתחיל לפעול. תוך חודש מרכז השובע הרדום שלכם יעבור חינוך מחדש ויווסת את התיאבון.
חלבון ביצה: שובר רעב ללא מתחרים
לחלבונים יתרון כפול: הם מזינים מאוד וגם מכילים קלוריות מעטות. ומבין כולם חלבון ביצה הוא שובר הרעב המצטיין. יש בו 44 קלוריות בלבד ל-100 גרם והוא נותן תחושת שובע. הוא אינו מכיל שומן וכולסטרול ואפשר לאכול אותו באופנים רבים.
>> זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לקיים יחסי מין
>> הגיעה לעשות החלקה וגוונים ויצאה עם צלקות
>> חייכו! מצאנו טריק פשוט להלבנת שיניים בבית
תוסיפו צ'ילי
מחקר שבחן את הקשר בין פלפלי צ'ילי לשריפת שומן מצא כי הפלפלים עשויים לגרום להוצאת אנרגיה ולהאצת חילוף החומרים. המחקר הראה עלייה בתרמוגנזה (יצירת חום) לאחר הארוחה ועלייה בחמצון שומן. מחקר אחר מדד את האפקט הקלורי של אכילת פלפל צ'ילי ומצא שהוא הסתכם בכ-50 קלוריות ליום.
פלפל ומלח: הבלם והמאיץ
צריכה מופרזת של מלח היא איום בריאותי, לכן ממליץ סלדמן לא לשים לעולם מלח על השולחן, ולא להוסיף מלח לפני שטועמים את המזון. כדאי גם להתרגל לבשל ללא מלח ולהזמין במסעדה מנות ללא מלח. אחרי שבועיים התיאבון שלכם יפחת בצורה חדשה והמוח יתרגל לסף המליחות החדש (וגם תגנו על העורקים ותפחיתו את הסיכון לסרטן הקיבה).
הפלפל, לעומת זאת, הוא בעל ברית לירידה במשקל. הוא מפחית תאבון ומקל את העיכול על ידי הפחתת גזים. מחקרים אחרים הראו גם השפעה על ירידת רמות הכולסטרול. מחקר יפני הראה כי הוספת פלפל הגבירה את הוצאת האנרגיה וכך נשרפו יותר קלוריות ונוצרה בגוף תחושת חום.
הקפדה על שתייה מספקת
שתו כמות גדולה של מים בזמן הארוחות, כך תימנעו מעייפות ותווסתו את התיאבון. שתו לפני כל ארוחה כוס מים, ולפני אירוע חברתי שכולל משקאות אלכוהוליים זכרו לשתות שתי כוסות מים גדולות.