החשקים שלנו למאכלים מסוימים לעתים מאותתים לנו שאנחנו זקוקים לחומרים מזינים, אך במרבית המקרים ה"קרייבינג" נובע מסיבות אחרות לחלוטין. אז איך נדע מתי החשק שלנו נובע מצורך גופני אמיתי ומתי עלינו להתעלם ממנו?

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ראשית, עליכם להבין אם מדובר בחשק או בדחף. חשק אמיתי מתחיל חלש, מתחזק בהדרגה ונשאר איתכם לאורך זמן. לעומת זאת, דחף נוטה לצוץ בפתאומיות ולהיעלם אם אתם מתעלמים ממנו. חשוב גם לדעת את ההבדל שבין חשק לרעב. חשק הוא לרוב ספציפי יותר מרעב, לכן אם אתם מרגישים שאתם צריכים לאכול, אבל אין לכם מאכל מסוים שבא לכם עליו – זה כנראה רעב. אם אתם כמהים למשהו מסוים, זה כנראה חשק.

מה עושים אם יש לנו קרייבינג לממתק מסוים אבל אנחנו בדיאטה? טעות נפוצה שאנשים עושים היא לחפש תחליף "טוב יותר" במקום לאכול את הממתק הנחשק. אבל אם מה שבא לכם זה שוקולד לבן עם אגוזים, לא משנה כמה פריכיות תאכלו – זה לא יספק את החשק שלכם. עדיף לממש את הקרייבינג ולהשתדל לא להגזים עם הכמות.

whitney-wright-unsplash (צילום: whitney-wright-unsplash)
פריכיות לא יעזרו כאן|צילום: whitney-wright-unsplash
עוד ב-mako בריאות:
>> מצמצמים בפחמימות? 8 טעויות שאתם עושים
>> הטריק הפשוט שיעלים לך את הצלוליט
>> מרפדים את האסלה? כדאי שתקראו את זה קודם

יש סיבה למה אתם רוצים פופקורן בקולנוע

אחד הדברים שהכי משפיעים על החשקים הוא הסביבה שלנו. האם אתם מוצאים את עצמכם חושקים בפופקורן ברגע שנכנסתם לבית הקולנוע? כדי לנסות להימנע מהשפעות אלו ככל האפשר, נסו לשאול את עצמכם: "האם אני באמת רעב?". אם התשובה היא לא, נסו לעשות משהו אחר שהוא לא אכילה. אם אתם במשרד, קומו מהכיסא ועשו סיבוב קטן בחוץ או בתוך המשרד, אם אין לכם מספיק זמן.

לחשקים יש גם השפעה רגשית ופסיכולוגית – כמו החשק לגלידה כשאתם מבואסים. מחקר משנת 2014 שנערך על ידי הפסיכולוגית טרייסי מאן מצא כי אנשים שאכלו "אוכל מנחם" לא ראו שיפור מהיר יותר במצב הרוח בהשוואה לאנשים שלא אכלו כלום. חשקים עשויים לצוץ גם כשאנחנו משועממים או כשאננו מרגישים שאנחנו זקוקים לגירוי כלשהו.

זכרו שאנחנו נוטים לחשוק בדברים שנחשבים בלתי מושגים. אז אם אתם מונעים מעצמכם שוקולד כל הזמן, ככל הנראה תחשקו בשוקולד. אם יש מאכלים מסוימים שאתם ממש אוהבים, מצאו דרך מאוזנת ליהנות מהם בלי לשבור את הדיאטה.