פסח עוד שנייה פה, והלחם שעומד לרדת באופן זמני ממדפי המרכולים, זכה ליחסי הציבור מפוקפקים המטילים ספק ביכולתו להשתלב בתפריט מזין. אבל האם ידעתם למשל שטוסט יכול להיות ארוחה יכול לשמש כארוחה מזינה? הוא קל להכנה, מתאים לאירוח ולא דורש הכנות מיוחדות. מעבר לכך, מדובר במאכל קליל המתאים לכל עונה.  בעזרת הטיפים הבאים תוכלו להכין טוסט בריא, מזין וטוב יותר.

בחרו סוג לחם מזין:  כזה העשוי מדגנים מלאים, לחם שיפון , חיטה מלאה , שעורה  ועוד. בניגוד ללחם לבן שתורם לעלייה מהירה יחסית של הסוכר בגוף ומוביל לתחושת רעב תוך זמן קצר, מדובר בסוגי לחם העשירים בסיבים תזונתיים התורמים בין היתר לתחושת שובע, לעיכול טוב יותר ולבריאות הכללית.

אנטיפסטי לעצלנים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
נשארו לכם שאריות מהאנטיפסטי? למה שלא תוסיפו אותן לטוסט|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

לא רק גבינה: תוכלו לגוון את הטוסט עם אנטיפסטי שיוסיף הרבה צבע ונוגדי חמצון, עם ביצה או טונה שיתרמו כמות נאה של חלבון או עם ממרח פסטו שתכינו בעצמכם – גיוון זה שם המשחק.

שלבו ממרחים מזינים: חוץ מפסטו, תוכלו להעשיר את הטוסט בטחינה (כן, תתפלאו אבל היא טעימה גם בגרסה החמה), ממרח בוטנים טבעי (שהולך מצוין עם פרוסות בננה) או עם עגבניות קצוצות שתכינו בעצמכם.

פסטו (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מקפיץ כל טוסט הן מבחינה בריאותית והן בטעם - פסטו ביתי|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

הגישו לצד ממרח יוגורט: הטוסט יכול בהחלט לשמש כארוחה קלה ומזינה לאחר פעילות גופנית מאומצת בתוספת של חלבון ואנרגיה. כאשר משלבים לצדו יוגורט מעושר בחלבון, מקבלים צלחת עשירה המסייעת לעידוד ייצור החלבון בגוף. הנה טיפ טעים ובריא: ערבבו בקערה יוגורט יווני/מועשר בחלבון/רגיל. עטרו במעט שמן זית וזעתר והנה לכם מטבל טעים ומזין שישתלב נהדר לצד הטוסט החם.

 

הכותבת היא מריאנה אורבך, דיאטנית בכירה בכללית