אחרי שגילינו שב-20 אחוז מהספלים בעבודה ישנם חיידקי צואה, חשבנו ששום דבר כבר לא יפתיע אותנו – אבל מתברר שטעינו. מחקר חדש מראה שספלים הם ממש לא הדאגה היחידה שלנו במטבחון המשרדי: גם מתיונים כדאי לכם להתרחק. על פי החוקרים, התיונים שנמצאים במטבחון של מקום העבודה מכילים פי 17 יותר חיידקים ממושב אסלה.
מבדיקות שנערכו על ידי חברת Initial Washroom Hygiene, המתמחה בהיגיינה, נמצא כי כמות החיידקים שמצויה בתיון עומדת על 3,785 – בהשוואה ל-220 בלבד במושב האסלה. אבל מתברר שישנם דברים נוספים במטבחון המשרדי שכדאי להתרחק מהם; נמצאו 2,483 חיידקים בידיות הקומקום, 1,746 חיידקים בשפת הספל ו-1,592 בידית המקרר.
מסקר שנעשה בקרב 1,000 עובדים, נחשף כי 80 אחוז מהאנשים לא היו חושבים לרחוץ את ידיהם לפני שהם מכינים קפה או תה לקולגות שלהם – שזו כנראה הסיבה שנמצאו כל כך הרבה חיידקים בניסויים. "אם אתם חושבים לרגע על כמות הידיים השונות שנוגעות בחפצים כמו ידית הקומקום, ספלים, מכסה קופסת הקפה ועוד, קיים סיכון ממשי לזיהום צולב", אמר ד"ר פיטר בארט, מחברת Initial Washroom Hygiene.
עוד ב-mako בריאות:
>> מפתיע: רשימת המאכלים שאפשר לאכול בלי הגבלה
>> הטיפ שיגרום לכל היום להיראות אחרת
>> מצאנו את כל הדרכים להיפטר מהנזלת
זיהום צולב הוא מצב של מעבר חיידקים ממקום אחד למקום אחר. לדוגמה, כאשר אדם אינו מקפיד על רחיצת ידיים לאחר ביקור בשירותים ולאחר מכן הוא מבקר במטבחון - הוא עלול להעביר חיידקים המצויים בשירותים אל המטבחון.
אז איך אפשר לשמור על מטבחון היגייני?
"הקפדה על שימוש במגבונים אנטי-בקטריאליים במשטחים במטבח וניקיון תכוף של ספלים יכולה לשחק תפקיד חשוב בשמירה על מקום עבודה בריא", מסביר ד"ר בארט. חשוב להדגיש כי אין צורך להילחץ ממחקר זה, מאחר שנדרשים מחקרים נוספים כדי להבין לעומק את חומרת הבעיה. עד אז, הקפידו על היגיינה טובה – בייחוד בחורף, תקופה שבה מערכת החיסון שלנו מתערערת.