שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, כוללת הקפדה על אורח חיים בריא, כלומר תזונה נכונה ופעילות גופנית. ידוע כי ישנם מאכלים שונים שתורמים לבריאות הלב, על ידי כך שהם מפחיתים כולסטרול, מונעים דלקות ונלחמים ברדיקלים חופשיים. כעת חוקרים טוענים כי הם מצאו את ארבעת הירקות הכי טובים למניעת מחלות בכלי הדם.
המחקר, שפורסם בכתב העת British Journal of Nutrition, נעשה בקרב נשים מבוגרות. לפי הממצאים, אלו שאכלו יותר מרבע כוס ברוקולי מאודה או חצי כוס כרוב טרי נמצאו בסיכון נמוך ב-46 אחוזים לסבול מהצטברות של סידן בכלי הדם, בהשוואה לנשים שאכלו מעט או כלל לא אכלו ירקות ממשפחת המצליבים. מסקנת החוקרים הייתה שצריכה מרבות של ירקות ממשפחת המצליבים – ובמיוחד כרוב, כרובית, כרוב ניצנים וברוקולי – יכולה לסייע למניעת מחלות כלי דם בקרב נשים מבוגרות.
למה דווקא ירקות אלו? ובכן, הסיבה לא לגמרי ברורה אבל החוקרים סבורים שחלק זה בזכות ויטמין K. ירקות מצליבים מכילים ויטמין זה, שנמצא כי הוא יכול למנוע הצטברות של סידן בכלי הדם – שזה אחד הגורמים העיקריים להתקפי לב ולשבץ.
עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל
ואתם למעשה לא חייבים לאכול ירקות אלה בכמויות גדולות כדי ליהנות מהיתרונות שלהם. גם אם תאכלו אותם בכמויות קטנות, זה יכול לעזור. "זה לא אומר שהירקות היחידים שאתם צריכים לאכול הם ברוקולי, כרוב וכרוב ניצנים", הסבירה ד"ר לורן בלקנהורסט, ממחברות המחקר, בהצהרה לתקשורת. "צריך לאכול מגוון רחב של ירקות מדי יום לבריאות כללית טובה".
"במחקרים קודמים שלנו, זיהינו שאלו שצרכו יותר ירקות מצליבים הראו סיכון מופחת לאירוע קרדיו-וסקולרי, כמו התקף לב או שבץ – אבל לא היינו בטוחים למה. הממצאים מהמחקר החדש שלנו מספקים הצצה למנגנון שעשוי להיות מעורב בזה", אמרה ד"ר בלקנהורסט.
ירקות ממשפחת המצליבים נחשבים לבריאים במיוחד ולא מעט מחקרים הראו כי צריכתם יכולה לעזור בשמירה על הבריאות ובמניעת מחלות. מחקר שפורסם בחודש פברואר השנה על ידי אוניברסיטת טקסס A&M, מצא כי ירקות מצליבים יכולים להגן מפני כבד שומני, מצב בריאותי שיכול להוביל לסיבוכים ואף לסכנת חיים במקרים מסוימים. החוקרים מצאו כי תרכובת המצויה בירקות מצליבים, שידועה ביכולת שלה להפחית סיכון למחלות כרוניות, קשורה גם לרמות נמוכות של שומן בכבד.