לביצים מוניטין רע שדבק בהן מזה שנים, למרות שהוא הוכח שגוי כבר מזמן. בשנות ה-50 מצאו חוקרים שביצים מכילות כמות גבוהה של כולסטרול, כשבפועל, הכולסטרול שבביצה לא מעלה את רמות הכולסטרול בגוף. למעשה, מאז נעשו מחקרים רבים שהוכיחו שביצים הן דווקא מאוד בריאות. מחקר שנעשה בשנת 2012 בחן מספר ניסויים שנעשו בנושא ומצא שאצל אנשים הצורכים כמות ממוצעת של ביצים (עד 6 ביצים בשבוע) רמת הכולסטרול בגוף אינה שונה מאנשים שהפסיקו לאכול ביצים.

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אז אם רמת הכולסטרול שלנו לא מושפעת מביצים, למה כולם כל כך מפחדים? נכון שאנשים הסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול או מחלות לב צריכים להיזהר, אבל אם אתם בריאים ונמנעים מביצים לחלוטין – כדאי שתדעו שאתם מונעים מעצמכם מזון שופע בערכים תזונתיים.

חותך ביצים רכות  (צילום: williams-sonoma.com)
ביצים מעלות כולסטרול? לא ממש|צילום: williams-sonoma.com

מחקר חדש שנעשה בארה"ב מצא שביצה ביום מפחיתה את הסיכון ללקות בשבץ ב-12 אחוזים. בנוסף, הם גילו כי אין קשר בין מחלת לב כלילית לאכילת ביצים. החוקרים בחנו מחקרים שנעשו במשך 33 שנה, בין 1982 ל-2015 – וכללו יותר מ-275,000 משתתפים.

עוד ב-mako בריאות:
>> בחנו את עצמכם: כמה אתם יודעים על הפין?
>> למה כפיפות בטן לא באמת יעצבו לכם ריבועים?
>> לא תאמינו מה יכול לגרום לאנשים להתאהב בכם

החוקר הראשי במחקר, ד"ר דומיניק אלכסנדר, אמר כי "לביצים הרבה יתרונות תזונתיים, כולל נוגדי חמצון שנמצאו יעילים בהפחתת עקה חמצונית (מצב בו הגוף אינו מסוגל להתמודד עם כמות הרדיקלים החופשיים) ודלקות. בנוסף, ביצים הן מקור מעולה לחלבונים, המקושרים ללחץ דם נמוך". ואם כל זה לא הספיק, אז ביצים מכילות גם ויטמינים רבים כמו ויטמין A, ויטמין E וויטמין D. ד"ר אלכסנדר הדגיש כי מחקרים נוספים צריכים להיעשות בנושא כדי להבין את הקשר שבין ביצים וסיכון לשבץ. עד אז, אנחנו בבראנץ' שקשוקה.

>> האם מאכלים משביעים באמת עוזרים לדיאטה?

(מקור)