אם אתן נוטות לדלג על ארוחת הבוקר, ייתכן שהגיע הזמן להפסיק. מחקר חדש מאוניברסיטת בינגהמטון בניו יורק חושף אילו הרגלים תזונתיים יכולים להשפיע על מצב הרוח באופן משמעותי – במיוחד אצל נשים.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
מנגד, הרגלים כמו ויתור על ארוחת הבוקר וצריכת מזון מהיר נמצאו קשורים למצבי רוח ירודים יותר. גם מזון בעל ערך גליקמי גבוה, כמו פחמימות מעובדות (קמח לבן, מתוקים וצ'יפס) שמקפיץ את רמת הסוכר בדם נמצא גם קשור לפגיעה במצב הרוח. אך למרות שתזונה לקויה השפיעה על מצב הרוח גם של נשים וגם של גברים, נראה שהקשר בין תזונה למצב רוח הוא חזק יותר אצל נשים. לפי החוקרים, נשים מעל גיל 30 סובלות באופן משמעותי יותר מתופעות לוואי שליליות בהקשר של תזונה, בהשוואה לגברים.
עוד ב-mako בריאות:
>> בבריטניה התגלו מקרים חדשים של מחלה נדירה
>> יש דבר אחד שמומלץ לא לאכול לפני השינה
>> 5 דרכים שבהן אתם הורסים לעצמכם את הכבד
החדשות הטובות: יש פתרון
אצל גברים, הרגלים כמו צריכת מזון מהיר והיעדר פעילות גופנית נמצאו קשורים יותר למצב נפשי ירוד. אך גם אצל גברים וגם אצל נשים, יש פתרון שיכול לעזור למזער את הנזקים. החוקרים מצאו כי פעילות גופנית יכולה להפחית את תופעות הלוואי הנפשיות הקשורות לתזונה לקויה, אך היא לא יכולה לבטל אותן. גם פעילות גופנית בעצימות נמוכה-בינונית יכולה להשפיע באופן משמעותי על המצב הנפשי. ידוע כי פעילות גופנית משחררת אנדורפינים – חומרים כימיים המופרשים מבלוטת יותרת המוח שגורמים לתחושה טובה.
חשוב לציין כי המחקר מצביע על קורלציה בין מצב רוח ירוד לתזונה, אך הוא לא מסביר אם מדובר בקשר של סיבה ותוצאה בין השניים. זה אומר שייתכן שהסיבה שהם מצאו שאנשים שצורכים תזונה לקויה סובלים ממצב רוח ירוד קשורה בכלל לכך שאנשים שנמצאים במצב נפשי פחות טוב יפנו מלכתחילה למזונות פחות בריאים. כך שקשה לדעת לפי מחקר זה אם מצב הרוח משפיע על התזונה או להיפך.
החוקרים סיכמו במאמרם כי תוצאות המחקר מצביעות על צורך פוטנציאלי להתאמת תזונה ופעילות גופנית בקרב גברים ונשים בני 30 ומעלה, לשיפור הבריאות הנפשית.