אנשי החורף יעידו כי מבחינתם "דיכאון חורף" לא קיים והם הכי שמחים כשבחוץ גשום וקר. אנשי הקיץ לעומתם, יגידו את ההפך. אבל לא משנה לאיזו קבוצה אתם משתייכים, מתברר שעכשיו זה מדעי – מחקר מצא שאנשים לרוב סובלים פחות ממצוקה נפשית בקיץ בהשוואה לעונת הסתיו.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
המחקר נעשה על ידי מדענים מאוניברסיטת בינגהמטון בניו יורק ופורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי Journal of Affective Disorders Reports.
במהלך המחקר, החוקרים אספו מידע באופן יומיומי מהמשתתפים שהיו בגילים שונים, על שינה, תזונה, מצב נפשי, פעילות גופנית ומצוקה נפשית. המעקב נעשה במשך ארבעה שבועות בקיץ ובסתיו במשך שנתיים. הם מצאו קשר בין תזונה איכותית למצב נפשי טוב יותר; שינה איכותית נמצאה קשורה למצב נפשי טוב יותר, כך גם תזונה טובה יותר ופעילות גופנית; לעונות יש השפעה על איכות התזונה ועל מצבם הנפשי של המשתתפים – לרוב מצוקה נפשית הייתה נמוכה יותר בקיץ בהשוואה לסתיו; חילופי עונות נמצאו קשורים לשינויים תזונתיים ולשינוי במצבם הנפשי של המשתתפים.
"התוצאות שלנו מציעות כי תקופת הקיץ קשורה לתזונה איכותית יותר, תדירות גבוהה יותר של פעילות גופנית ומצב רוח משופר. זה חשוב לתקופה שאחרי הקורונה, כשאנחנו נכנסים לתוך עונת הקיץ", ציינה לינה בגדשי, מרצה זוטרה לחקר הבריאות באוניברסיטת ביגהמטון.
עוד ב-mako בריאות:
>> למה יש לנו כל הזמן פיפי? אולי זה יפתיע אתכם
>> מומחים מזהירים: תסמיני הקורונה השתנו
>> הופתענו: רק אל תעשו את זה לפני סקס
החוקרים מוסיפים כי המחקר מאשר את השערתם שגורמי סיכון למצוקה נפשית הם דינמיים, מה שיכול דווקא לעודד אנשים שרוצים לשנות אספקטים שונים בחייהם. כך לדוגמה, אם מישהו רוצה לשפר את התזונה שלו או רוצה להתאמן יותר, הוא יכול להתחיל בשיפור השינה. זה כבר יכול לעזור להפוך את שאר המשימות לקלות יותר לביצוע. דרך אחרת היא למשל לשפר את הפעילות הגופנית – שיכולה לסייע גם בשיפור התזונה ואיכות השינה. וכל אלה יכולים לסייע בשיפור מצב הרוח והמצב הנפשי הכללי.