אם אתם מסוג האנשים שמעדיפים לעבוד בתאורה חלשה, המחקר הבא הוא במיוחד בשבילכם. על פי מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת המדינה של מישיגן' נמצא כי חשיפה ממושכת לתאורה חלשה עלולה לצמצם את היכולת המוחית.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הניסוי נעשה על חולדות מעבדה מזן שישן בלילה ואקטיבי בשעות היום. כשקבוצת חולדות נחשפה לאור עמום במהלך היום במשך תקופה של ארבעה שבועות – הן איבדו כ-30 אחוז מהיכולת שלהן בהיפוקמפוס, אזור במוח שקשור ללמידה ולזיכרון. בהתאם לכך, ביצועיהן של החולדות במבחן מרחבי (שאותו הן למדו וביצעו בעבר) היו לא טובים.

קבוצה אחרת של חולדות נחשפה לאור בוהק מדי יום במשך ארבעה שבועות, והביצועים שלהן באותה משימה השתפרו עם הזמן. נוסף לכך, הביצועים והיכולת המוחית של החולדות ששהו באור עמום השתפרו לחלוטין לאחר שניתנה להן הפסקה של חודש, שלאחריה נחשפו לאור בוהק מדי יום.

עוד ב-mako בריאות:
>> 25 הטיפים הכי חשובים לתזונה נכונה
>> עייפים? בואו לגלות איזה סוג עייפות יש לכם
>> אוהבים פיצה? אתם חייבים לדעת את זה

החוקרים גילו שחשיפה ממושכת לאור עמום הובילה לירידה בכמות הגורם הנוירוטרופי מוחי, חלבון ששומר על קשרים בריאים ועל נוירונים בריאים בהיפוקמפוס. התאורה החלשה גם גרמה להפחתה בקוצים דנדריטים, קשרים המאפשרים לנוירונים לתקשר זה עם זה.

למרות שהניסוי נעשה רק על חולדות מעבדה ויש לבחון אם הממצאים תקפים גם בבני אדם, החוקרים טוענים שיש פוטנציאל למחקר זה לסייע לאוכלוסייה המבוגרת ולאנשים עם בעיות נוירולוגיות באמצעות שיפור היכולת הקוגניטיבית. "אולי נוכל לסייע להם להתאושש מהליקויים או למנוע הידרדרות קוגניטיבית בעתיד", אמרה לין יאן, ממחברות המחקר. עד אז, בכל זאת נמליץ להימנע מלעבוד בתאורה עמומה, מאחר שנראה שהעיניים הן לא היחידות שניזוקות מזה.