תשכחו מה ששמעתם על דיאטות, כל מה שאתם צריכים זה לשמור על הסדר הטוב. מדענים מאוניברסיטת קורנל גילו שמה שמשפיע על השובע שלנו הוא הסדר בו אנו אוכלים קבוצות מזון שונות. לטענתם, אם תתחילו כל ארוחה עם החלבון והירקות ותסיימו אותה עם פחמימות, אתם תרגישו מלאים יותר מאשר אם תאכלו בסדר אחר.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
מחקר קודם הוכיח כי גם מי ששותה שייק חלבון לפני הארוחה תורם לאיזון רמות הסוכר בדם. אך עד כה, לא הייתה ידועה ההשפעה של אוכל שונה על רמות הסוכר בדם. במחקר הבא, נבחנו משתתפים חולי סוכרת בעלי משקל עודף. כל המשתתפים התבקשו לצום במשך 12 שעות לפני שקיבלו ארוחה של 628 קלוריות שהכילה חלבונים, פחמימות ושומנים.
בשבוע הראשון הם אכלו קודם את הפחמימה ובשבוע שלאחריו הם אכלו קודם את החלבונים. במחקר התגלה כי בשבוע בו המשתתפים אכלו קודם את החלבונים, הם היו רעבים פחות ורמות הסוכר בדם שלהם היו נמוכות יותר. מה שהחלבונים כנראה עושים זה לעכב את הספיגה של הפחמימות בגוף.
>>עוד בmako בריאות:
>> תכירו את הזוג הכי קשוח בארה"ב, ואת הכלב שלהם
>> שונאים כוסברה? אתם לא סתם מפונקים, זה בגנים
>> בחן את עצמך: כמה פעמים ביום אתם הולכים לשירותים?
הסיבה לכך היא שחלבון מאט את שחרור הסוכרים אל זרם הדם, ובכך מונע עלייה מהירה של הסוכרים בדם שמובילה לירידה דרסטית ורעב. "הממצא הזה משמעותי במיוחד לחולי סכרת Type 2, שיכולים לשפר את הרגשתם פלאים אם יתחילו כל ארוחה בחלבון ויסיימו בפחמימות". אומר מנהל המחקר ד"ר לואי ארון מאוניברסיטת קורנל לדיילי מייל. "לסיים את העוף והברוקולי לפני שאוכלים לחם או שותים מיץ יכול לסדר את רמות הסוכר שלכם, בעיקר בהשוואה לאכילה בסדר ההפוך".
"המחקר מעניין והתוצאות מרתקות וחשובות", אומרת ד"ר מאיה רוזמן, דיאטנית ותזונאית. "חשוב להדגיש שכאשר אנחנו אוכלים ארוחה שמכילה את כל אבות המזון, תהליך העיכול של אותה ארוחה מתבצע במשך זמן רב. תאורטית, אם מסיימים את הארוחה תוך רבע שעה, לא אמורה להיות משמעות לסדר האכילה על תחושת השובע לזמן הארוך".