עד כמה שכולנו היינו רוצים להיות ממושמעים ויעילים - לקום בבוקר מהצלצול הראשון של השעון המעורר זה כמעט בלתי אפשרי. אומרים שלקום מוקדם זה המפתח להצלחה ושללחוץ על הנודניק 5 פעמים ברציפות רק מעכב אותנו. אבל מחקר חדש יעזור לכם להרגיש קצת פחות רע עם העצלנות על הבוקר. על פי המחקר, אם אתם מתקשים לקום, ייתכן שזה אומר שאתם חכמים, יצירתיים ושמחים יותר.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
המחקר טוען שעצם השליטה על הזמן שבו אדם הולך לישון ועל הזמן שבו הוא קם – מהווה סימן לאינטליגנציה. על פי החוקרים סטושי קנאזוואה וקאיה פרינה, כפתור הנודניק הוא המצאה חדשה יחסית והוא למעשה משהו שהאבולוציה לא הכינה אותנו לקראתו. היכולת ללחוץ על הכפתור וההסתגלות לדרך שינה חדשה ולאורח חיים אחר, משמעותו שאנחנו אינטלקטואלים יותר.
בנוסף, החוקרים סבורים כי אנשים שמתעלמים מהשעון המעורר – ובמקום זאת מעדיפים לפעול בהתאם לצורכי הגוף שלהם, הם בעלי סיכון גבוה יותר לעקוב אחר השאיפות שלהם ולהתמודד עם בעיות בכוחות עצמם. קנאזוואה ופרינה טוענים שזה הופך אנשים כאלה ליצירתיים ועצמאיים יותר.
עוד ב-mako בריאות:
>> המדריך להיגיינה מושלמת
>> מכורים לקפאין? יש דבר כזה מנת יתר
>> תשמרי על הלב שלך: כך תזהי אירוע לבבי
מחקר זה תואם למחקר קודם שנעשה על ידי אוניברסיטת סאות'המפטון, שבחן את מצבם הסוציו-אקונומי של 1,229 אנשים, בהתאמה לדפוסי השינה שלהם. התוצאות הראו שאנשים שהלכו לישון אחרי 23:00 והתעוררו אחרי 8 בבוקר הרוויחו יותר כסף ונהנו מאורח חיים שמח יותר.
יחד עם זאת, אל תיקחו את זה כתירוץ להפוך לחיות לילה. מספר שעות השינה המומלצות לאדם מבוגר, על פי ארגון השינה האמריקאי – עומדת על 7-9 שעות שינה בלילה. פחות מזה פשוט יזיק לבריאות שלכם ועלול להוביל לירידה בתפקוד הקוגניטיבי.
ראוי לציין שמומחים בתחום השינה לא ממליצים על שימוש תכוף בכפתור הנודניק. הסיבה לכך היא שהגוף שלנו זקוק לזמן כדי להתעורר. בכל פעם שאתם מתעוררים ואז חוזרים לישון לחמש דקות וכן הלאה – הגוף שלכם פשוט מתבלבל. למעשה, אתם מעייפים את הגוף עוד יותר ולבסוף ההתעוררות לוקחת יותר זמן, דבר שמוביל לתחושה של עייפות ממושכת, למרות שבעצם ישנתם קצת יותר. כתוצאה מכך, אתם עלולים להישאר מנומנמים בין שעתיים לארבע שעות אחרי שהצלחתם לקום מהמיטה.