מחקר חדש מצא שאכילת פירות יכולה דווקא לעורר את הרעב שלכם. מדענים מאוניברסיטת קרולינה שבארה"ב מצאו שסוכר המצוי בפירותיכול דווקא לעורר את החשק שלכם לעוד מתוק. המחקר בדק איך המוח והגוף שלנו מגיבים לשני סוגי סוכר: גלוקוז, הנמצא בסוכר לבן ופחמימות, ופרוקטוז, הנמצא בפירות, דבש ואפילו ברטבים לסלט ובמשקאות למיניהם. "פרוקטוז לא מצליח לעורר ייצור של הורמון האינסולין ברמה של גלוקוז", אומרת פרופסור קייטלין פייג', אחת ממובילות המחקר, לדיילי מייל. "ההורמון הזה תורם רבות לתחושת השובע שלנו".
המחקר נעשה על 24 משתתפים שעברו סריקת מוח לאחר שאכלו ארוחת בוקר. ביום הראשון, המשתתפים קיבלו משקה ממותק בפרוקטוז, וביום לאחר מכן הם קיבלו משקה הממותק בגלוקוז. החוקרים ערכו בדיקות דם לנבדקים בכדי למדוד את רמות ההורמונים האחראיים על רעב ותיאבון. לאחר מכן הם הראו להם תמונות של מאכלים עתירים בשומן לצד תמונות נייטרליות ודירגו את רמת הפעילות המוחית שלהם.
במחקר התגלה שאלו שצרכו פרוקטוז הראו פעילות מוחית רבה, תחושות רעב מוגברות ותשוקה לאוכל מתוק. "נתנו למשתתפים אופציה לאחר המחקר לבחור בין ממתק או כסף שישלח אליהם הביתה בעוד חודש", אומרת פרופ' פייג'. "ומה שגילינו הוא שכאשר המשתתפים צרכו פרוקטוז, הם היו מוכנים לוותר על הכסף לטובת הממתקים בקלות לעומת הפעם בה צרכו גלוקוז".
"המחקר הזה מגלה לנו איך משפיעים סוגי סוכר שונים על המוח, אך יתרה מכך, אנו מבינים שפרוקטוז הוא חומר מעורר רעב", מוסיפה פרופ' פייג'.
עדיף לאכול שתי פרוסות לחם קל
האם כל פרי מתאים באופן מובהק לתוצאות המחקר? לא בטוח. "אין ספק שכל סוכר גורם לתחושת רעב מחודשת דקות ספורות לאחר צריכתו, וזה כמובן כולל ממתקים, שוקולדים אך גם פירות", אומרת ד"ר מאיה רוזמן, מומחית לתזונה ודיאטה. "מנגד, יש להבדיל בין הפירות השונים באינדקס הגליקמי שלהם, שמעיד על מהירות ספיגת הסוכרים בדם או על אורך תחושת השובע שהם גורמים".