ג', כיום בן 27, סבל בעת שנולד מפזילה באחת מעיניו. כאשר היה בן ארבע הוא נלקח על ידי הוריו לבדיקה אצל רופא פרטי מומחה לעיניים וזה המליץ לבצע ניתוח לתיקון הפזילה, כדי לחזק את הראייה בעינו הימנית.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ג' עבר שלושה ניתוחים בבית החולים "בני ציון", אך מצב הראייה שלו החמיר, השריר בעין נותק ולא הוחזר למקומו וכתוצאה מכך הוא סבל מראייה כפולה. לפני כשנה הצעיר עבר ניתוח רביעי בבית חולים אחר כדי לתקן את הפזילה, אבל הרופאים לא הצליחו לאתר את השריר הפגוע ולהחזירו למקומו – והוא נותר עם ראייה כפולה.

בעקבות זאת הגיש ג' תביעת רשלנות רפואית לבית משפט השלום בנצרת נגד בית החולים "בני ציון" בנימוק שהצוות הרפואי כשל בעבודתו, מה שהוביל לראייה הכפולה. בכתב התביעה נטען כי הרופאים המנתחים הגדירו את הניתוח כהצלחה, למרות מצב עינו.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה לרפואת עיניים שקבע, כי הרופאים התרשלו בתיקון הפזילה וגרמו נזק קשה לעינו של ג'. המומחה קבע לו נכות לצמיתות בשיעור של 37 אחוזים.

ראייה כפולה (צילום: SURACHAI JAMEET, shutterstock)
שופטת פסקה כי רשלנות הרופאים הובילה לראייה הכפולה|צילום: SURACHAI JAMEET, shutterstock

עוד במאקו בריאות:
>> חושבים לוותר על החיסון השני? כדאי שתדעו את זה
>> האם החיסון לקורונה יכול לגרום לדלקת בשריר הלב?
>> תפסיקו עם המנהג הזה – ומערכת העיכול תודה לכם

לדבריו, אם הצוות הרפואי היה משתמש בניתוחים בציוד מודרני ניתן היה למנוע את הפגיעה בעין. הוא הביע תמיהה רבה כיצד הצוות הרפואי כתב במסמכים הרפואיים שהניתוח הצליח כשבפועל הוא נכשל והתגלו שורה של מחדלים  רשלניים החורגים מהפרקטיקה הרפואית.

המדינה, בשם בית החולים שנחשב לציבורי, הגישה בשמו כתב הגנה ובו ביקשה לדחות את התביעה על הסף, בנימוק שהניתוחים היו תקינים ובסטנדרטיים המקובלים בעולם הרפואה. ואם נגרמה לו נכות - היא לכל היותר בשיעור של עשרה אחוזים בלבד.

השופטת, אוסילה אבו-אסעד, שדנה בתיקים ושמעה את טיעוני הצדדים קבעה כי הוכח שהצוות הרפואי התרשל וכתוצאה מכך ג' סובל מראייה כפולה. היא קבעה לו נכות בשיעור של 15 אחוז ופסקה כי המדינה תפצה אותו בסכום של 820 אלף שקל כולל הוצאות משפט.