הזמנתם משלוח מהסופר לאחרונה? ייתכן שנחשפתם לזיהומים ולמחלות. על פי ד"ר רוברטו דלה רוקה, יו"ר האיגוד הישראלי לאיכות ובטיחות מזון, משלוחי מזון - בין אם הם מהסופרמרקט או טייק אוויי ממסעדה - עלולים לגרום לפגיעה באיכות המזון ולזיהומים כתוצאה מכך.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
על פי ד"ר דלה רוקה, מדובר במוצרים מן החי בלבד שעשויים לגרום להרעלות מזון, אם איכותם אינה נשמרת מנקודת המכירה עד להגעתו לבית הלקוח. "אני בטוח במאת האחוזים שהספקים ונקודות המכירה רוצים להביא ללקוח אך ורק מוצר טוב, תקין, שלא גורם לסכנה לבריאות", אומר ד"ר דלה רוקה. הבעיה היא, הוא מוסיף, שנעשות בדיקות למוצר שיוצא מהמפעל ושמגיע לנקודות המכירה, אך כרגע לא נעשה מעקב למוצרים שיוצאים מהמסעדה או הסופר - לבית.
עוד ב-mako בריאות:
>> ירדתם במשקל לאחרונה? אתם חייבים לקרוא את זה
>> הפעולה היומיומית הזו עלולה להרוג אתכם
>> הטיפים האלה יעזרו לשינה שלכם לחזור לשגרה
מזון שאיכותו יורדת עלול לגרום להרעלת מזון, זיהומים, מחלות ואף למוות. כל אלה ניתנים למניעה, על ידי טכנולוגיות לא יקרות שמאפשרות לעקוב אחר איכות המזון גם לאחר שיצא מנקודת המכירה. ד"ר דלה רוקה קורא ליצרנים, משווקים והרשויות שיעשו סיעור מוחות יחדיו כדי לראות כיצד ניתן לפתור בעיה זו.