בשבוע שעבר, ניגשה דנית (שם בדוי), ממרכז הארץ, למקפיא שבביתה, כדי לשלוף ממנו שניצל מוקפא של חברת טבעול שאותו רכשה בסופר. לתדהמתה, הבחינה בכך שהשקית מנופחת מהרגיל. "אני צורכת לא מעט מוצרים מוקפאים, אבל מעולם לא נתקלתי בדבר כזה", סיפרה בשיחה עם mako בריאות.

כשפנתה לחברה, הסבירו לה שהמוצר אינו בר שימוש, ושככל הנראה עבר תהליך קלקול כלשהו שנגרם בשל תנאי אחסון לקויים במקום שבו רכשה אותו.

אם גם אתם נתקלתם במוצר מוקפא מתנפח – מוטב שתפעלו כפי שדנית נהגה - ופשוט תימנעו מצריכתו. לפי ההסבר של ד"ר יוחנן ערבות, טכנולוג מזון, מסתבר שאכילת מוצר כזה עלולה להיות מסוכנת.

"עלול להעיד על קלקול מסוכן"

"מראה השקית עלול להעיד על קלקול מיקרוביאלי", מסביר הד"ר. "זה יכול לנבוע מבעיה מאחסון לא תקין של המוצר (למשל שמירתו במקרר במקום במקפיא), הפשרתו ואז הקפאתו מחדש או אחסון לא תקין בנקודת המכירה. כמו כן, זה עלול לנבוע מאריזה לא נכונה או מבעיה בתהליכי הייצור של המוצר. כך או כך, צריכת מוצר כזה עלולה לגרום לבעיות שונות – אף למוות במקרה שהתפתחו במוצר חיידקים כמו ליסטריה או קלוסטרידיום בוטוליזם. לכן, במקרה כזה הדבר הנכון לעשות הוא לשלוח את המוצר לבחינה במעבדה ולהימנע מצריכתו".

ירקות קפואים במקפיא (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
אחסון לקוי עלול להשפיע על תקינות המוצר|אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock

 

תגובת חברת טבעול: "מוצרי טבעול מיוצרים ומופצים על פי הסטנדרטים הגבוהים בעולם. ככל הנראה מדובר במקרה חריג של אחסון לקוי של המוצר".