מיטל, תושבת באר שבע בת 45 ואם לשניים שאובחנה כחולת קורונה, סיימה לפני כשבוע בידוד של 14 ימים, אך במשטרה ובמשרד הבריאות חשבו אחרת. "יש לי אישורים של רופאים שסיימתי את הבידוד", היא מספרת בשיחה עם mako, "אתמול בבוקר אני מקבלת טלפון משוטר שהתקשר ממכשיר הסלולרי הפרטי שלו ורצה לברר אם אני בבית בבידוד. אמרתי לו שסיימתי את הבידוד כבר לפני שבוע והוא טען שעל פי הרשימות שלו אני חייבת להיות בידוד ושאני צריכה להוכיח לו שאני בבית. נבהלתי, נלחצתי מאוד ואני בכלל נמצאת בעבודה. אמרתי לו שאני פונה לאגודה לזכויות האזרח שמדובר בפגיעה בפרטיות שממשיכים לעקוב אחריי למרות שסיימתי מזמן את הבידוד. הוא התנצל על כך שהלחיץ אותי וטען שהוא מקבל את הרשימות ממטה הקורונה של המשטרה שמקבל אותן ממשרד הבריאות".
כמה דקות לאחר מכן מיטל קיבלה טלפון נוסף, הפעם משוטרת שביקשה ממנה להוכיח שהיא בבית ולנופף לה מהחלון כי היא נמצאת עם הניידת מתחת לבניין שבו היא מתגוררת. "אני בהלם. זה ממש עבר כל גבול. אמרתי לשוטרת שסיימתי את הבידוד לפני כשבוע ואני לא מתכוונת להראות לה שאני בבית או לנופף לה ביד כי אני בעבודה. היא ביקשה סליחה והתנצלה".
לדבריה, כאשר שהתה בבית במשך חודש אף גורם מהמשטרה או ממשרד הבריאות לא התקשר לברר שהיא שוהה בבית ולא מפירה את הבידוד. "חודש שלם הייתי כלואה בבית ואיש לא התקשר לשאול לשלומי, האם אני בבידוד ומה קורה איתי, שום כלום. אחרי שיצאתי מהבידוד הם מתקשרים לבדוק אם אני בידוד ולמה יצאתי מהבית? זו מחדל חמור. יש פה פגיעה בפרטיות שלי".
מיטל לא לבד. ל-mako נודע כי מאות אזרחים שיצאו מבידוד בימים האחרונים קיבלו שיחות משוטרים שרצו לברר אם הם נמצאים בבית. תהליך העבודה של המשטרה פשוט: היא מקבלת רשימות מעודכנות ממשרד הבריאות של אנשים החייבים בבידוד - באם הם חולי קורונה או בו במגע עם חולי קורונה. הרשימות מועברות ליחידות הקורונה של המשטרה ברחבי הארץ והשוטרים נדרשים להתקשר לאזרחים לברר אם הם שוהים בבידוד בביתם. במידה שהפרו בידוד הם נקנסים בסכום של 5,000 שקל.
לעתים השוטרים מגיעים פיזית לבתים של האנשים בבידוד לברר שהם אכן נמצאים בבית ולא הפרו את הבידוד, אך לרוב הם מתקשרים או נעזרים באיכון לטלפון הסלולרי של האזרח כדי לדעת בדיוק היכן הוא נמצא בכל רגע נתון.
"לא ייתכן שאנשים שיצאו מבידוד יקבלו טלפונים כאלה מלחיצים כאילו אנחנו עבריינים. יש פה מחדל של הרשויות. לא מספיק הקורונה מפחידה אותנו אז עכשיו גם המשטרה"
"אני מקבל שיחת טלפון בבוקר משוטר ששואל אם אני בבית. חשבתי, מה קרה? אולי קרה משהו לילדים שלי? פרצו לי לבית. נלחצתי מאוד", משחזר רוני מתל אביב, "פתאום הוא אומר לי שאני מופיע ברשימה של האנשים שצריכים להיות בבידוד ושאוכיח לו שאני בבית כי אני מפר בידוד. אמרתי לו שיש לו טעות, שכבר יצאתי מהבידוד לפני חמישה ימים והקראתי לו מסמכים רפואיים. הוא התנצל ואמר שכנראה מדובר בטעות ברשימה. לא ייתכן שאנשים שיצאו מבידוד יקבלו טלפונים כאלה מלחיצים כאילו אנחנו עבריינים. יש פה מחדל של הרשויות. לא מספיק הקורונה מפחידה אותנו אז עכשיו גם המשטרה".
י', תושב רחובות, קיבל אף הוא שיחת טלפון דומה. הוא סיים בידוד לפני כעשרה ימים, אך זה לא הפריע לשוטר להתקשר לברר אם הוא בבית. "זה אבסורד. סיימתי בידוד של חודש קשה מאוד. עכשיו אני צריך להסביר לשוטר שאני לא בבידוד, שיש לו טעות. שיחות טלפון כאלה מפחידות. לא ייתכן שאין לשוטרים רשימות מעודכנות וסתם מטרידים, מלחיצים ומפחידים אזרחים", הוא אומר בשיחה עם mako.
עוד ב-mako בריאות:
>> הפעילות הזאת יכולה להגן עליכם מפני הקורונה
>> המזון הזה מוריד את מפלס החרדה ומעלה את מצב הרוח
>> חוקרים: תרופה קיימת יכולה לחסום את הנגיף
ממשרד הבריאות טרם התקבלה תגובה.