קעקועים מאפשרים לאנשים לבטא את עצמם ולקשט את גופם בדרכים יצירתיות, אבל מה לעשות שקעקועים הם קבועים ואנחנו משתנים. כשמגיע הצורך להסיר קעקוע, ההתלבטות היא קשה: האם באמת זה שווה את הכאב שבהליך, או שעדיף כבר להשלים עם הקעקוע שעשינו בגיל 17? אם אתם שוקלים לעבור הסרת קעקוע בקרוב, הסיפור הבא אולי יגרום לכם לשקול זאת פעמיים.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
לפני כחמש שנים ד', כבן 30 מחיפה, הגיע לרופא מומחה בבקשה להסיר את קעקוע המגן דוד שקעקע על זרועו. הקעקוע בגובה של 9.5 ס"מ ורוחבו 12 ס"מ. אחיו של ד', אדם דתי, ביקש ממנו להסיר את הקעקוע כתנאי להמשך התמיכה בו כדי לסייע לו לשקם כלכלית את חייו. אחיו של ד' שילם סכום של 6 אלף שקל לרופא עבור הניתוח להסרת הקעקוע ופגישת ייעוץ. בתום הניתוח ד' גילה צלקות שנותרו על זרועו. כשפנה לרופא, הוא הציע לד' לשתול עור על שטח הצלקות כדי לצמצם את הפגיעה האסטטית בזרוע.
ד' החליט להגיש תביעת נזיקין נגד הרופא לבית משפט השלום בחיפה. לכתב התביעה צירף חוות דעת של רופא מומחה בתחום הפלסטיקה שקבע לו עשרה אחוזי נכות לצמיתות והמוסד לביטוח לאומי קבע לו נכות כללית בשיעור 20 אחוז בגלל הצלקות שנותרו על גופו. הוא תבע פיצוי של למעלה מ-100 אלף שקל.
הרופא טען בכתב ההגנה, כי הניתוח שביצע עומד בפרקטיקה הרפואית המקובלת אבל לא הביא ראיות והוכחות שכך הדבר. השופטת שלומית ברסלב מינתה רופא מומחה מטעם בית המשפט שהסיק כי ניתן היה להפחית את הצלקות, אם הרופא היה משתמש בשיטת ניתוח מקובלת להסרת הקעקועים. השופטת פסקה, כי הרופא התרשל בהבטחתו להסיר את הקעקוע ובכך שגרם לצלקות ויפצה את התובע בסכום של 40 אלף שקל.
השופט: הרופא היה צריך להסביר על סיכויי הצלחת הניתוח
בפסק הדין ציינה השופטת כי הרופא כשל בכך שלא הסביר לתובע על טיב הניתוח להסרת הקעקוע וסיכויי ההצלחה שלו וכן באי הצגת חלופות אחרות מפני סיבוכים אפשריים. בנוסף, הרופא לא הציג בבית המשפט מסמך רפואי שבו היה אמור להסביר לדוד על הסיכונים ולהחתימו בטרם בוצע הניתוח.
"יש להעמיד את המטופל על טיבו של ההליך, להבהיר את סיכויי הצלחתו כמו גם את הסכנות ממנו, תופעות הלוואי הנלוות לו והאלטרנטיבות לטיפול", הדגישה השופטת. וזה לא המקרה הראשון. בשנים האחרונות היו לפחות עשרה מקרים של בעלי קעקועים שתבעו רופאים שנכשלו בהליך להסרתם.
דנה (שם בדוי) ממרכז הארץ, סטודנטית בעלת תואר שני נפגשה עם יועצת רפואית בעלת קליניקה בבקשה להסיר לה מהכתף השמאלית קעקוע שקעקעה בעת שהייתה בת 15. היא הגיעה אליה בעקבות פרסום בעיתונים שבאמצעות מכשיר לייזר ניתן להסיר את הקעקוע. רופאים בקליניקה ביצעו עשרה טיפולים אבל לא הצליחו להסיר את הקעקוע וכתוצאה מכך נותרה על כתפה של דנה צלקת על פני שטח של שלושה ס"מ.
דנה, הגישה תביעה נגד הקליניקה לבית המשפט בתל אביב וזה פסק לה פיצוי של 39 אלף שקל לאחר שנקבע שהרופאים התרשלו וההבטחות להסרת הקעקוע היו חסרות כיסוי.
עוד ב-mako בריאות:
>> שותים קפה על בטן ריקה? אתם חייבים להפסיק
>> ההרגל הנפוץ שגורם לכם להשמין בלי לשים לב
>> למה נהיינו כל כך רגישים לחלב ולחם?
יצא מהטיפול עם צלקות - וקיבל פיצויים בסך 90 אלף שקל
במקרה נוסף השופטים פסקו סכום פיצויים גבוה במיוחד. רוני, כבן 35 מבאר שבע הגיע לפני כמה שנים למרכז רפואי שבו הובטחה לו הסרת קעקוע באמצעות שיטה חדשה של שימוש בלייזר מיוחד. בנוסף, הבטיחו הנציגים כי לא ישארו פצעים או צלקות לאחר הטיפול ושהטיפול מפוקח על ידי רופאים מומחים.
רוני שילם סכום של 6,000 שקל. כתוצאה מהטיפול נותרו על גופו של רוני כוויות עמוקות שגרמו לזיהום, לגירודים וכאבים חזקים. בעקבות תלונותיו הרופאים הזריקו לרוני סטרואידים לשיכוך הכאבים בצלקות.
בתביעה שהגיש רוני לבית משפט השלום בבאר שבע טען, כי את הטיפולים להסרת הלייזר ביצעה טכנאית לא מיומנת להפעלת מכשיר לייזר ולא היה פיקוח של רופא. רופא מומחה קבע לרוני 20 אחוזי נכות לצמיתות וכי לא ניתן להעלים בטיפולים נוספים הצלקות שנותרו על גופו.
בית המשפט פסק לרוני סכום פיצויים גבוה של 90 אלף שקל עקב מחדלי המרכז הרפואי ועובדיו. השופט ציין בפסק הדין, כי סכום הפיצוי שפסק לרוני נבע מכך שרצה להרתיע מרכזים דומים לדברי השופט, הצלקות הותירו את התובע כבעל מום. עוד ציין השופט, כי שימוש בלתי נכון ובלתי מבוקר במכשירי לייזר ודומיו עלולים לגרום למטופלים נזקים כבדים.
אם אתם שוקלים להסיר קעקוע וחוששים, חשוב לוודא כי מדובר במקום עם המלצות, לוודא כי הטיפול מפוקח על ידי רופא ושמיידעים אתכם על הסיכונים הכרוכים. ישנם גם לא מעט סיפורי הצלחה ולכן אם ממש חשוב לכם להסיר קעקוע, אין צורך שתוותרו על זה מראש.