עקב עלייה במגמת תחלואת הקורונה הגוברת בלוס אנג'לס ארה"ב, נשקלת האפשרות לשוב לשימוש במסכות. לאחרונה נרשמה באזור עלייה במקרי האשפוז עקב הנגיף, מה שהוביל את מנהלת בריאות הציבור של האזור, ברברה פרר, לשקול לבקש מהתושבים לחזור לעטות מסכות, אם התחלואה אכן תתרחב ותדורג "גבוהה". נכון ל-1 בדצמבר, מחוז לוס אנג'לס מפרסם ממוצע של 2,490 מקרי תחלואה חדשים – המספר הגבוה ביותר שנרשם מ-26 באוגוסט.
מקרי המוות היומי איתם מתמודדת לוס אנג'לס עדיין נמוכים יחסית, אך הנתון עשוי להשתנות לרעה, מאחר שכידוע מקרים אלה לרוב מדווחים מספר שבועות לאחר העלייה הכללית בתחלואה. "הסברה הרווחת היא שהמגיפה הסתיימה ושהקורונה כבר אינה מדאיגה, אולם המספרים מוכיחים אחרת", אמרה פרר. לדבריה, אם מספר המקרים ימשיך לטפס באותו קצב, ככל הנראה התחלואה תדורג "גבוהה" עוד השבוע.
"אני לא חושבת שזה יקרה בארץ", אומרת בתגובה להצהרות ד"ר ג'ולי שלייפר, מומחית ברפואה פנימית ב"כללית" מחוז שרון שומרון. "אומנם גם אצלנו רואים עלייה באחוז המאושפזים, ולאחרונה אף עולה החשש שאומיקרון אולי מוביל גם לסימפטומים נוירולוגיים שלא ראינו בעבר, אם כי עדיין מוקדם לקבוע בוודאות שהסברה הזאת נכונה. יחד עם זאת, צריך לזכור שאחוז מסוים מהאוכלוסייה בארץ שנמצא בסיכון לא שווה בסדר הגודל לאותו אחוז בארה"ב".
"לרבים יש תחושה כאילו הקורונה היא חלום רע ורחוק, אבל היא לא הלכה לשום מקום", מוסיף האימונולוג ד"ר ארז גרטי ממכון דוידסון. "במדינות רבות אפשר לראות עליה במקרי הקורונה ובעקבותיהם גם באשפוזים ובתמותה. בניגוד למה שהיה לפני שלוש שנים, כיום ניתן להתגונן ולהגן על אחרים מבלי לפגוע בשגרה באמצעות חיסונים, טיפולים ומסכות היכן שמומלץ. בשורה תחתונה, שם המשחק הוא 'התאמה' - כלומר, להתאים את ההנחיות ואת ההתנהלות שלנו למציאות בשטח".
כך או כך, ד"ר שלייפר מזכירה לכולנו כי האחריות למניעת התפשטות התחלואה מוטלת בעיקר על הציבור. "אם מישהו סובל משיעול ונזלת והוא יוצא לעבודה או לסופר, כדאי שיתחשב בסביבה ויעטה מסכה. לא חשוב בכלל אם הוא חולה בקורונה, בשפעת או שהוא סתם מצונן – כל המחלות האלה יכולות לעבור מאחד לשני באמצעות הדבקה טיפטית ולכן מוטב למנוע אותן אם אפשר".