במרץ 2018, מריסה סטראפ, בת 29 מוויסקונסין, ארה"ב, הבחינה במעין בליטה בעור באזור השפתיים הפנימיות של הפות. בעקבות זאת היא פנתה לרופא עור, שאמר לה שככל הנראה אין סיבה לדאגה, משום שהעור מסביב נראה בריא. עם זאת, רופא העור עדיין החליט להפנות אותה לגינקולוג.

באוגוסט 2018 מריסה ביקרה אצל הגינקולוג, שערך ביופסיה לבליטה בעור. כחודש לאחר מכן, היא הופתעה לגלות שהיא אובחנה בסרטן פות מסוג מלנומה של הפות, בשלב 2. כלומר, הגידול החל להתפשט לאזורים אחרים, כמו הנרתיק, פי הטבעת או חלקו התחתון של השופכה.


>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם? 

מלנומה של הפות היא למעשה סרטן לא נפוץ במיוחד, המתפתח בתאים המייצרים פיגמנטים בעור (התאים שמעניקים לעור את צבעו). לפי אתר האגודה למלחמה בסרטן, רק כארבעה מכל מאה מקרי סרטן הפות הם מסוג מלנומה. מרבית הנגעים בעור במלנומה של הפות הם בצבע שחור או חום כהה, אך לעתים הם יכולים להופיע גם בצבע לבן, ורוד או אדום.

למרות שהגורמים לסרטן הפות לא ידועים, ישנם כמה גורמי סיכון שעלולים להגביר את הסיכון ללקות במחלה, כמו גיל (מרבית המאובחנות הן מעל גיל 60), נגיף הפפילומה האנושי, עישון סיגריות ובעיות עור באזור הפות. תסמיני המחלה כוללים הופעת גוש או נפיחות באזור, גרד או צריבה בפות, כאב בזמן מתן שתן, פצעים או כיבים על הפות, שומה המשנה את צבעה או צורתה, רגישות מוגברת באזור הפות ועוד. מובן שתסמינים אלו עלולים להעיד על בעיות בריאותיות אחרות שאינן בהכרח סרטן, אך כיוון שהן עלולות גם להצביע על סרטן – אם נתקלתן באחד מהתסמינים הללו, כדאי ליתר ביטחון להיוועץ ברופא עור ו/או בגינקולוג.

עוד ב-mako בריאות:
>> ראו הוזהרתם: זה מה ששולח ישראלים למיון בחגים
>
> כתם הלידה התגלה כמשהו קטלני ומסוכן הרבה יותר 
>
> 180 אלף ישראלים סובלים מהתופעה הזו

מריסה עברה ניתוח להסרת הסרטן ולאחר מכן עברה 12 טיפולי אימונותרפיה במשך שנה, שלמעשה מחזקים את המערכת החיסונית ובכך עוזרים לה להילחם טוב יותר בסרטן. לפי דיווח של "המטרו", מריסה תצטרך לראות רופא כל ארבעה או שישה חודשים כדי לוודא שהסרטן אכן לא חוזר. "הסרטן לקח ממני כל כך הרבה, אבל אני לא אתן לזה לנצח אותי ולשנות אותי. אני לא קורבן של מחלת הסרטן, אני מנצחת אותו", אמרה בראיון.