דלקת בדרכי השתן היא תופעה נפוצה, במיוחד בקרב נשים. כמחצית (או יותר) מהנשים יסבלו לפחות פעם אחת בחייהן מדלקת בדרכי השתן. הדלקת לרוב מתפתחת כתוצאה מזיהום חיידקי ולכן הטיפול בה נעשה כמעט תמיד באמצעות אנטיביוטיקה. בשנים האחרונות מתפרסמים יותר דיווחים על חיידקים שמפתחים עמידות לתרופות אנטיביוטיות - וכעת מדווחים הניו יורק טיימס כי ישנם חיידקים מסוימים הגורמים לזיהומים בדרכי השתן שנעשים גם הם עמידים לאנטיביוטיקה. התוצאה של זה: גם אנשים בריאים עלולים לסבול מסיבוכים מסכני חיים כתוצאה מדלקת קלה בדרכי השתן.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
ללא טיפול הולם, דלקות בדרכי השתן עשויות להיות קטלניות
לפי הניו יורק טיימס, חוקרים מצאו 12 זנים של אי.קולי שמקורם בעופות, שהם למעשה אחראיים למקרים שונים של זיהומים בדרכי השתן שנמצאו עמידים לאנטיביוטיקה. הם מאמינים כי זנים אלו חודרים לקיבה של בני אדם לאחר שהם אוכלים עוף שנגוע בהם. לאחר מכן, חיידקי האי.קולי יוצאים בצואה ושם למעשה הם מגיעים לשופכה (הפתח ממנו יוצא השתן החוצה) ושם הם מזהמים את דרכי השתן.
מכיוון שאצל נשים השופכה קרובה יותר לפי הטבעת, נשים נמצאות בסיכון גבוה יותר להידבק בדלקת בדרכי השתן. כתוצאה מכך, הדלקת בדרכי השתן עלולה להוביל לסיבוכים בריאותיים חמורים ואף למוות. לפי הטיימס, אישה אחת סבלה מזיהום בכליה, משום שאף טיפול אנטיביוטי רגיל לדלקת בדרכי השתן לא היה יעיל מול החיידקים העמידים. היא התאשפזה בבית חולים ולבסוף נאלצה ליטול תרופה שהשווי שלה מגיע ל-1,000 דולר לכל מנה.
>> התקלח עם עדשות מגע ואז קרה לו דבר נורא
>> "השלתי 50 ק"ג ממשקלי בזכות השינוי הזה"
>> "מרחתי וזלין באף וזה שינה את חיי"
כעת חוקרים מנסים להבין כיצד להילחם בחיידקי העל הללו, לפני שדלקת בדרכי השתן תהפוך למחלה מסכנת חיים. עד אז, מניעה היא הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות כדי להגן על עצמכם מפני חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. ההמלצה הרווחת למניעת זיהומים בדרכי השתן, היא לשתות הרבה – ואצל נשים – להקפיד להשתין מיד אחרי סקס שכלל חדירה ולנגב מקדימה לאחור (ולא להפך!) אם אתן עושות מספר 2.