בין אם אתם מתאמנים מתחילים או ותיקים, חובבים או מקצוענים, מעוניינים להתחטב ולרדת במשקל או להעלות מסת שריר, יש לכם לא מעט דברים במשותף. קודם כל, כבוד על המאמץ ועל ההתמדה, פרגנו אותו לעצמכם כי להתאמן זה לא תמיד קל או כיף. אבל יש דברים שיכולים להקל עליכם קצת את החיים ולעזור במטרת האימון המקודשת, בין אם אביזרים ספציפיים או אמיתות כלליות שכדאי לדעת. הנה כמה מהן:

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. כפפות אימון

מרימי המשקולות ודאי שמו לב שאחיזה ממושכת במוט תוך כדי הפעלת משקל יוצרת יבלות על העור, במיוחד בכריות האצבעות. בעוד יש אנשים שחושבים שידיים מחוספסות זה סקסי, היבלות הללו עלולות לעיתים לכאוב ולהוביל לקשיחות וקילופים בעור, ואז זה כבר לא ממש סקסי. למזלכם, יש מגוון רחב של כפפות – לכל כף היד, ללא כיסוי לאצבעות, עם תמיכה בשורש כף היד, מבד, מעור, מגומי, בטכנולוגיה שמעודדת נשימה של העור ומונעת הזעה, או אפילו רק רצועות אחיזה וכפפות גריפ. כך או כך – כדאי בהחלט להצטייד בזוג.

2. חימום לפני אימון

אין ספק שהדבר הכי מפתה ברגע שנכנסים לחדר הכושר הוא לגשת ישר למכשירים ויאללה, להתחיל את האימון. אבל כל מי שעוסק בכושר יאמר לכם שאחד הדברים הכי חשובים הוא לחמם את הגוף לפני שניגשים לעבוד, בין אם על ידי מתיחות, כפיפות, תרגילי גמישות, פעילות אירובית קלה ואפילו עיסוי קל של השרירים. לא רק שהחימום מונע פציעות עתידיות, הוא גם מסוגל לשפר ביצועים, לשפר את פיתוח השריר, למנוע הפרעות בפעולת הלב, לשפר את הטכניקה ולהגביר את פעילות מערכת העצבים לקראת הפעילות. ההמלצה היא בין 5 ל-10 דקות המשלבות מתיחות שרירים, תרגילי גמישות ופעילות אירובית קלה כמו הליכה מהירה או קפיצה.

3. שתייה מרובה של מים

זה נשמע הגיוני, טבעי וקל, אבל לפעמים מתאמנים נוטים להתעלם מזה: אנשים שעוסקים בספורט מביאים את הגוף למצבים קיצוניים, החל מאיבוד כמויות גדולות של נוזלים דרך הזיעה ועד לרמות גבוהות של מאמץ שמצריכות פעילות תקינה של כל המערכות בגוף. לכן, כל מי שעוסק בספורט זקוק ליותר נוזלים, וכדאי לשלב אותם בצורה נכונה עם הפעילות כדי לא להביא את הגוף למצבים של מצוקה. כמה צריך לשתות? ההמלצה היא שתייה של 300-500 מ"ל מים לפני האימון (לאורך היום ולא ברגע האחרון), ובזמן הפעילות כדאי לשתות 150 מ"ל כל 15-20 דקות בממוצע, בעיקר בפעילויות הארוכות משעה או נערכות בתנאי אקלים חריגים.

power box

ערכת Power box שניתן להרכיב לפי התאמה אישית באתר epharma
עוד ב-mako בריאות:
>> 6 דברים מפתיעים שהמראה החיצוני אומר עליכם
>> סיוט שהתגשם: הובהלה למיון עם ג'וק בתוך האוזן
>> אכלה יותר ארוחות ביום - והשילה 30 ק"ג  

4. ערכת אבקות חלבון ותוספי תזונה

מתאמנים שרוצים להעלות במסת השריר ודאי יודעים שהדרך היחידה לעשות זאת היא לספק חלבונים לשרירים, רצוי לכל אורך שעות היממה אבל בעיקר לאחר האימון. במהלך האימון תאי השריר למעשה נהרסים בעקבות המאמץ המופעל עליהם ואז נבנים מחדש, בין היתר באמצעות שילוב של קראטין, חומצות אמינו וחלבונים. אם תדאגו באופן סדיר שלאחר האימון לגוף שלכם יהיה מאגר מספק של החומרים הללו עבור השרירים, תוכלו לשפר את תהליך בניית השרירים ולראות תוצאות יפות יותר. 

גבר שותה מים (צילום: Happy monkey, Shutterstock)
לא לשכוח לשתות הרבה מים|צילום: Happy monkey, Shutterstock

5. בגדי דריי פיט

כל מי שפוקד את חדר הכושר יודע שריחות גוף הם חלק מהעניין, בין אם מדובר בריחות שלכם או בריחות של אחרים, וזו הסיבה שבחדרי כושר רבים מקפידים להשתמש במטהרי אוויר מפעם לפעם. בעוד שדאודורנט יכול לפתור חלק מהבעיה, אימונים מסיביים שמערבים אירובי או משקולות כוללים כמויות שונות של זיעה והיא הבעיה האמיתית פה. הדריי פיט הוא בד מנדף זיעה, שמבוסס על טכנולוגיית טקסטיל ייחודית המשלבת מספר בדים שבמקום לספוג את הזיעה מנדפים אותה החוצה. כדאי לכל מתאמן להצטייד בחולצות, גופיות ואפילו חזיות שמשלבות את הטכנולוגיה הזו. בנוסף, כבונוס, בגדי דריי פיט גם מתאימים את עצמם למבנה הגוף של המתאמנים, ומאפשרים ליהנות מטווח תנועה מקסימלי ומראה מחוטב יותר.

6. תנועות ללא משקל

לא מדובר בתחליף לחימום שלפני האימון, אלא בהשלמה שלו שמתאמנים רבים כלל לא מבצעים וחבל. לאחר שביצעתם חימום, כשאתם ניגשים לכל מכשיר שאתם רוצים לעבוד עליו ומתחילים להעמיס משקלים, רצוי מאוד לבצע סט "יבש" ללא משקל בכלל. כלומר, לבצע את התרגיל בצורתו הפשוטה מבלי להעמיס על הגוף משקולות, על מנת להכין את השרירים לעומס שעומד להגיע. בצורה כזו אפשר לשפר את טכניקת הביצוע, להגדיל את טווחי התנועה, למנוע פציעות כתוצאה משוק מיידי למערכת ואפילו לסייע בגדילה הדרגתית של השריר.

מתאמנת עושה ספורט עם אוזניות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בלי להיסחב עם דברים בכיסים|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

7. אוזניות בלוטות'

אם לא בא לכם על הביטים הפסיכודליים שמושמעים בקולי קולות בכל חדרי הכושר בעולם - ובואו נודה בזה, זו לא החוויה המוזיקלית הכי מעודנת ואיכותית בעולם – הפיתרון הוא כמובן להביא מוזיקה משלכם ולשמוע להנאתכם בזמן האימון. אלא שבשביל זה צריך מקור להשמעת מוזיקה, שאצל רובנו בימים אלה הוא הסמארטפון, מה שאומר שצריך לחבר אליו אוזניות. לא חבל להסתובב סתם עם עוד משקולת בכיס שצריך לדאוג לשלומה? אוזניות אלחוטיות המבוססות על חיבור בלוטות' הן מוצר קסום שיאפשר לכם להשאיר את הסמארטפון בתיק, אי שם בקצה המכון, ולהגיע למרחקים של מטרים על גבי מטרים ממנו בעודכם מאזינים לשירים שלכם בכיף, בלי להתחבר פיזית לשום דבר. רוצים עוד יותר ניידות? שעון חכם עם בכלל יאפשר לכם חופש תנועה בלתי מוגבל.