אין דבר יותר מרגיז ומעצבן מנחירות וזה בהחלט לא מפליא שחוקרים מצאו כי זו אחת הסיבות הנפוצות לגירושין בעולם המערבי. אז מה בעצם גורם לנחירות? האם יש איזושהי דרך יעילה לטפל במטרד הסביבתי הזה? והאם הן יכולות להיות מסכנות חיים? ד"ר רותם צור - רופא צמוד - כאן כדי לענות על כל השאלות שלכם, גם אלה שלא נעים לשאול.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

נחירות נגרמות כתוצאה מרטט של הרקמות באזור הלוע ודרכי הנשימה העליונות. הרטט הזה הוא מה שיוצר את צליל הנחירה, שיכול להגיע גם ל-50-60 דציבל, שזה שווה ערך לרעש שמפיקה מכונת תפירה או מכונית שנוסעת לידכם. כאשר דרכי האוויר שלנו מוצרות מסיבה כלשהי, האוויר שעובר דרכן גורם לרטט הזה, שהוא מה שיוצר את צליל הנחירה.

הסיבה הנפוצה ביותר להיצרות דרכי הנשימה היא פשוט הרפיה של שרירי הלוע בזמן שינה, שיכולה לגרום לנפילת החך והענבל אחורנית, לכיוון הקיר האחורי של הלוע, בזמן שאנחנו ישנים על הגב. אבל ישנם עוד דברים שיכולים לגרום להיצרות של דרכי הנשימה ועל ידי כך לגרום לנחירות. כמו למשל: השמנה, בעיקר באזור הצוואר; הפרעות מבניות של האף או של דרכי הנשימה; מחלות שונות כמו אלרגיה ולדקת גרון; עישון ושתיית אלכוהול לפני השינה. אז מה אפשר לעשות נגד נחירות? ומהן הסכנות העומדות בפני מי שנוחר? צפו בסרטון המלא לתשובותיו של ד"ר צור.

מוזמנים לעקוב אחרי הדוקטור בפייסבוק וגם לשאול שאלות