מלאכת צחצוח השיניים היא מורכבת הרבה יותר ממה שאנשים חושבים - זה לא קצת משחת שיניים, גרגור וגמרנו. יש עוד המון גורמים שאנחנו צריכים להתייחס אליהם כמו הטכניקה שלנו, הזמן שאנו מקדישים לזה והעיתוי המתאים לצחצוח מושלם. הנה כל מה שאתם עושים לא נכון, ואיך לתקן את דרככם.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
1. מצחצחים מיד כשקמים
יש כאלה שקמים וישר מצחצחים, ויש את אלה שקודם שותים קפה, מכניסים משהו לפה ואז משלימים את המשימה. ולאיזה מחנה אתם שייכים? אם אתם רוצים להיות תלמידים מצטיינים דעו שזה די תלוי בסבלנות שלכם. אם תתגברו על הריח הרע מהפה ותצליחו לחכות קצת, אתם תשיגו הרבה יותר מצחצוח השיניים שלכם. "בבוקר מומלץ לצחצח דווקא אחרי ארוחת הבוקר", אומר ד"ר יגאל סביון, מומחה בשיקום הפה ורופא שיניים ראשי ב"מכבידנט". "אנשים מצחצחים אחרי הקימה בכדי לקבל תחושה רעננה. אבל הרעיון העומד מאחורי צחצוח השיניים הוא לסלק את שאריות האוכל, ואז, על הדרך, אפשר גם לנקות גם את רובד החיידקים שהצטבר בלילה".
2. לא שוטפים את הפה אחרי צחצוח
מצחצחים ואז בולעים? טעות. "צריך לשטוף את הפה בעת צחצוח שיניים עם משחת שיניים רגילה", אומר ד"ר סביון. "יש משחות מיוחדות, כאלה שהמטרה שלהן להוריד רגישות בשיניים באזורים בהם יש רגישות מוגברת, ואז בהחלט אין חובה לשטוף את הפה. אבל רק במקרים כאלה מומלץ לעשות כן. בכל שאר המקרים הצחצוח צריך להיות מלא - בסוף הצחצוח שוטפים את הפה".
3. מצחצחים חזק מדי
אנחנו חושבים שאם נקרצף את השיניים שלנו בחוזקה הן יהיו בריאות ונקיות יותר. גם במקרה הזה, מסתבר, מדובר בטעות. יש הרבה נזק לשיניים שנגרם כתוצאה מצחצוח אגרסיבי מדי, עדיף להשתמש במברשת עם סיבים רכים כדי למנוע את מידת השחיקה של השיניים כתוצאה מהצחצוח. "אין צורך להשקיע כוח בצחצוח. למעשה, הדרך הנכונה היא להשתמש במברשת רכה ולהחזיק אותה ב-3 אצבעות בלבד", אומר ד"ר סביון. "אנחנו לא רוצים למעוך את החיידקים אלא פשוט להסיר אותם. זה מספיק. הכוח יכול לגרום לנזקים לרובד השן ולחניכיים".
עוד ב-mako בריאות:
>> מסיוט למציאות: העכברושים באים
>> זה קורה לכולם: למה באמת הידיים שלנו רועדות?
>> האם ירידה במשקל יכולה לרפא פסוריאזיס?
4. מצחצחים במקלחת
אתם לא רציניים, נראה לכם שאם תצחצחו קצת בזמן שאתם חופפים את השיער זה יהיה מספיק טוב לשיניים שלכם? כדאי שתתנו להן את תשומת הלב שהן צריכות כדי להיות בריאות ומאושרות. בנוסף, כדאי לצחצח מול מראה כדי לראות שהזווית בה אתם מצחצחים באמת מגיעה לכל הפינות החשוכות של הלסת שלכם. "אם מדברים על צחצוח של 2-3 דקות, זה אומר שצריך לשים את סיבי המברשת באזור ספציפי מאוד - בין החניכיים לבין השן. שם החיידקים מתרכזים. זה דורש ריכוז, ואם הראש עסוק בדברים אחרים קצת קשה לצחצח בטכניקה הנכונה", מסביר ד"ר סביון.
5. מצחצחים רק מלפנים
חשבתם שלא נשים לב? אתם לא עובדים על אף אחד, אתם בעיקר מזיקים לשיניים שלכם. תצחצחו שיניים כאילו אתם באמת מתכוונים לזה, מכל הלב. "זמן הצחצוח שלכם צריך להיות בין 2-3 דקות, יש אנשים שמצחצחים פחות וחבל", מסביר ד"ר סביון. "בנוסף, התנועות בצחצוח צריכות להיות קטנות, בעזרת ראש מברשת קטן". ד"ר סביון מוסיף כי הצחצוח בלבד לא מספיק. "צריך להשתמש גם בחוט דנטלי או קיסם - מומלץ בבוקר ובערב", הוא אומר.