יחסי הציבור של התקפי לב כל כך טובים, כך שבכל פעם שמישהו חווה לחצים בחזה או קשיי נשימה הוא קופץ מיד למסקנה שהוא חווה התקף לב. אלא שהמציאות היא שיש המון גורמים לכאבים באזור החזה, והם יכולים להלחיץ ולהעיק באותה המידה. חלקם למשל יכולים לנבוע מבעיות עיכול, כיווץ השרירים או חרדה.

איך יודעים מה ההבדל? קודם כל, אם יש ספק אז אין ספק, וכדאי בכל מקרה להזעיק אמבולנס. בפרט אם הכאבים מרגישים כאילו מישהו מועך לכם את החזה ולוחץ עליו, או שמשהו מכביד על האזור. אם ניכרים גם קשיי נשימה או תחושה של מחסור באוויר, המצב רציני. בכל שאר המקרים, שבהם המועקה בחזה מרגישה פחות תכופה ויותר נקודתית ומקומית, הנה כמה תרופות ביתיות שאפשר לנסות כדי להקל את המצב.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

שקדים

אם הגורם שחשוד במועקה היא צרבת או משהו שקשור לרפלקס הקיבתי-ושטי, אכילה של כמה שקדים או שתייה של כוס חלב שקדים יכולה להקל. המדע אמנם לא מכיר בכך באופן רשמי, אבל אנשים רבים טוענים שזה עוזר להם. מחקרים כן מדגישים את היכולת של שקדים למנוע מחלות לב, כך שבכל מקרה אין מה להפסיד. אלא אם כן הצרבת שלכם נגרמה כתוצאה מאכילת מאכלים שומניים מדי, ואז שקדים, שהם רווי שומן, לא ממש יעזרו למצב.

שקדים (צילום: Shutterstock)
מטפלים בכל הקשור לרפלקס הקיבתי-ושטי|צילום: Shutterstock

קרח

כאמור, אחת הסיבות השכיחות לכאבים בחזה היא התכווצות של שרירי בית החזה כתוצאה מפעילות מאומצת או מכה חזקה באזור. במקרה הזה, שקית עם קוביות קרח יכולה לסייע בהפחתת נפיחות ובהקלת הכאבים.

משקאות חמים

שתייה חמה יכולה להקל הצטברות גזים במערכת העיכול, במקרה שהכאבים נובעים מנפיחות. משקה חם מועדף במיוחד הוא תה היביסקוס, שיכול גם להפחית לחץ דם וכולסטרול.

תה ירוק (צילום: rawpixel-com-unsplash)
יכול להיות שמדובר בנפיחות|צילום: rawpixel-com-unsplash

אבקת סודה לשתייה

המלצה נוספת להקלת כאבי חזה היא להוסיף אבקת סודה לכוס מים חמים או קרים. תמיסת האלקליין שמתקבלת יכולה להפחית את החומציות בקיבה ולהקל צרבת. זאת למרות שמחקר ב-2013 מצא כי צריכה מוגזמת של סודה לשתייה יכולה דווקא להזיק ללב.

שום

אנשים שטוחנים שתי שיני שום ומוסיפים לכוס חלב חם נשבעים שזה מקל כאבי חזה, למרות ששום מחקר שנעשה עד כה לא תומך בכך. המהדרין אפילו טוענים שעדיף ללעוס את שיני השום. לעומת זאת, מחקרים כן מצאו כי שום יכול לסייע בשחרור סתימות בעורקים ובטיפול במחלות לב.

שום (צילום: Marian Weyo, ShutterStock)
יש הטוענים שצריך ללעוס את שיני השום|צילום: Marian Weyo, ShutterStock

חומץ תפוחים

חומץ תפוחים ידוע כתרופה ביתית להקלת צרבת, ואנשים ששותים אותו לפני כל ארוחה טוענים שהוא מסוגל למנוע מועקה בגרון ותחושת חומציות בפה. עם זאת, הוא פחות מומלץ לאנשים שסובלים מאנמיה, כיוון שהוא עלול לדלל את הדם.

אספירין

בפועל אמנם מטרתו העיקרית היא להקל כאבי ראש, אבל אספירין מסוגל גם לפעול כמשכך כאבים כללי, ומחקרים הראו כי שימוש עקבי במינון נמוך עשוי למנוע התקפי לב.

עוד ב-mako בריאות:
>> מצמצמים בפחמימות? 8 טעויות שאתם עושים
>> הטריק הפשוט שיעלים לך את הצלוליט
>> מרפדים את האסלה? כדאי שתקראו את זה קודם

שכיבה על הקרקע

ניתן לפעמים להקל כאבים בחזה ובלב כאשר שוכבים על הרצפה ומרימים מעט את הראש מעל שאר הגוף. בצורה כזו אפשר להקל את הנשימה למקרה שהכאבים נובעים מזרימה לא נכונה של אוויר.

ג'ינג'ר

בדומה לעשבים אחרים, שורש הג'ינג'ר ידוע ביכולותיו האנטי דלקתיות. וחשוב מכך, מחקרים מראים כי ג'ינג'ר יכול להקל כאבי בטן ולמנוע הקאות.

האנטיביוטיקה של הטבע (צילום: shutterstock)
יכולות אנטי דלקתיות|צילום: shutterstock

חלב הזהב

מדובר על משקה חלב המבוסס על כורכום, ומכיל מאפיינים אנטי דלקתיים שיכולים להקל סימפטומים של כאבים בחזה. אפשר גם להכין כזה בבית, באמצעות הוספת כפית כורכום לכוס חלב חם, ועדיף לשתות את זה לפני השינה. תבלין הכורכום עצמו, אגב, מסוגל לפי מחקרים למנוע מחלות לב ולהפחית כולסטרול.