אז מתחסנים לקורונה או לא? דומה שזו השאלה הגדולה של היום. החששות והחרדות לצד הציפייה הדרוכה בצל חיסון חדש בשוק למגיפה גדולה. אבל מה אם נגיד לכם שגם הדברים הבסיסיים והיומיומיים ביותר שכולנו נוהגים לעשות גם צריכים להילקח בחשבון? משינה על הבטן ועד האכלת יונים בפארק – הנה כמה הרגלים שמצדיקים מחשבה נוספת. היי, גם אם לא תעשו שום דבר בנידון, לפחות סיפקנו לכם אחלה הסחת דעת מכל סוגיית החיסון המדוברת.
יושבים בשיכול רגליים
הראשונה שדיברה על הנזק שנגרם על ידי "ישיבת בית קפה" הייתה חברת ייצור תוספי מזון בשנת 1999. זו אף השיקה קמפיין רחב היקף בארה"ב בשם The Great Cross-Out, שלא היה רק תעלול פרסומי: למעשה מחקרים רבים מאשרים כי ישיבה ברגליים שלובות (על כיסא או על הרצפה) גורמת לנזק לגב התחתון, לאגן ולמפרקי הירך. כמו כן, ישיבה כזו עלולה לגרום ליתר לחץ דם, דליות ורידים ונזק עצבי.
מרכיבים משקפי שמש באיכות נמוכה
בניסיון לחסוך בכסף, ישנם יצרנים שמשתמשים בפלסטיק זול שאינו מגן על עינינו מפני UV, אותן קרניים אשר באור שמש בהיר עלולות לגרום לצריבה ברשתית. ההצללה גורמת לאישונים להתרחב ולקבל מנה כפולה של אולטרה סגול, וזה אפילו יותר מזיק מאשר לא להרכיב משקפי שמש בכלל. עודף UV עלול לגרום לקטרקט, לפגיעה בעיניים ואף סרטן. כמו בעור, גם בעיניים מצטברות השפעות חשיפה לקרינה אולטרה-סגולה לאורך החיים. ילדים נמצאים בסיכון גבוה יותר לעומת מבוגרים, משום שהאישונים שלהם גדולים יותר באופן יחסי ועל כן העין קולטת קרינת שמש בצורה מוגברת. באוסטרליה, למשל, המודעות כל כך גבוהה שהחוק מחייב להרכיב משקפי שמש, גם לילדים מגיל 7. כאן תוכלו לדעת איזו עדשה נכונה לכם.
שותים יותר מדי מים
כן, קראתם נכון: שתייה מרובה של מים אינה תמיד בריאה. חוקרים מתעקשים שצרכי המים של הגוף הם אינדיבידואליים. אם אתם זזים הרבה ועושים ספורט, שתו יותר; אם יש לכם בעיות בכליות או לב וכלי דם, כדאי שתשתו פחות. מכל מקום, כמויות מוגזמות של מים נטולי נתרן (יש הטוענים שמדובר בכמויות של למעלה מ-3 ליטר ביום, יש הגורסים שאף פחות מכך) עלולות לגרום להרעלת מים. הרעלה משמעות פחות נתרן בדם, עלייה בכמות מים בתאי מוח, התנפחותם ועד להפסקת תפקודם. הסימפטומים הם בחילות וכאב ראש ותחושת חולי. במקרים מתקדמים וקיצוניים גם עלולה להיגרם בצקת מוחית, פרכוסים ותרדמת. אבל רגע, אל תפסיקו לשתות מים כמובן (כ-8 כוסות ביום) ובעיקר הקשיבו לגוף שלכם.
מכינים פופקורן במיקרוגל
מחקר שנערך באוניברסיטת טורונטו בקנדה מגלה כי הפופקורן להכנה מהירה במיקרוגל הוא אולי טעים לנו להפליא, אבל מזיק לנו במיוחד. מתוצאות המחקר עולה כי כימיקלים מסוכנים עוברים מאריזות המזון - בייחוד כאלו שדוחות מים ושמן - למזון עצמו ואז לגופנו. במהלך חימום גרעיני התירס במיקרוגל, לדוגמא, משתחררות חומצות מסרטנות מאותם כימיקלים. הסכנה טמונה בחומר הכימי שנקרא דיאצטיל שמתאדה בזמן חימום, נכנס לריאות שלנו ופוגע בהן. תוכלו להפחית את הסיכון לריאות בעזרת כך שתתנו לפופקורן להתקרר לפני שתאכלו אותו. אופציה אחרת היא כמובן להכין פופקורן בסיר בעצמכם.
עוד ב-mako בריאות:
>> המשקה שמפחית סטרס ומונע ריח רע מהפה
>> מצאנו טריק מושלם לאכול פחות פחמימות
>> התגלתה מוטציה חדשה ומסוכנת יותר עבור צעירים
אוכלים מול המחשב בעבודה
ויתרתם על הזכות לאכול כמו בני אדם ובחרת באלטרנטיבה של ישיבה מול המחשב? ראשית, למה? נכון שיש ימים עמוסים והדד ליין נושף בעורפכם ועדיין, זה לא רעיון חכם. ראשית, סיכוי סביר במיוחד שאתם מפנקים את הצלחת שלכם בטונות של חיידקים שסובבים את חלל העבודה שלכם. כמו כן, דעתכם מוסחת, מה שעשוי להוביל לצריכה מוגברת ומיותרת של קלוריות. מה גם שאוכל צריך לכבד. נקודה.
יושבים לא נכון
יציבה נכונה פירושה: ישיבה שממקמת באופן סימטרי את כל האיברים ובכך מגנה על עמוד השדרה שלנו. חוקי הברזל הם פשוטים וחשובים: גובה הכיסא אמור להתאים לאורך הירך, ומושבו צריך להיות יציב; הישבן ממוקם על לא פחות מ-2/3 מהכיסא; גב הכיסא צריך להתאים לעמוד השדרה. ודאו כי בזמן שאתם נשענים על הכסא, עמוד השדרה ממוקם בחוזקה כנגדו, שימו לב שהשכמות שלכם מאוזנות והכתפיים באותו הקו. המעיטו בשיכול רגליים כאמור מה שעלול לעכב את זרימת הדם. וקומו אחת לכמה זמן להתרעננות.
ישנים על הבטן
רבים מאיתנו מעדיפים לישון במצב בו אנו נרדמים טוב יותר. עם זאת, הרגל זה יכול לגרום לבעיות בריאותיות שונות, חלקן רציניות למדי אם אינן מטופלות במועד. כשישנים על הצד למשל, בתנוחת עובר, אנחנו מונעים מהסרעפת לנוע בחופשיות, מה שגורם לבעיות שונות, כמו כאבי גב ובעיות ריאה. שינה על הבטן מסוכנת עוד יותר, לפי מומחים, מכיוון שהיא מפעילה לחץ על כל האיברים, מה שמוביל בטווח הארוך לפגיעה עצבית ובעיות לב. מה שמשאיר אותנו עם שינה על הגב שנחשבת הטובה ביותר. עם זאת, מחקרים באים והולכים והנה אחד שטוען ששינה על הצד (בעדיפות לצד שמאל) יכולה גם להיות טובה עבור אנשים שסובלים מנדודי שינה.