א', אלמנה בת 60 מדרום הארץ, רופאת משפחה במקצועה, עברה לפני כשלוש שנים בדיקת ממוגרפיה שגרתית. בעקבות ממצאי בדיקת MRI שנעשתה לה בשני השדיים, החליטו הרופאים שטיפלו בה כי הם מזהים חשד לגידול ממאיר וקבעו כי יש צורך לכרות את שניהם.
לאחר שעברה את הניתוח, נשלחו הממצאים משדיה של א' לבדיקה פתולוגית. לתדהמתה, התברר לרופאה ששדיה נכרתו לחינם: אבחנת הרופאים הייתה מוטעית ובשדיים שלה לא נמצאו כל סימנים לגידול סרטני.
עוד ב-mako נשים:
פעלו בניגוד לתקנות
"נדהמתי לגלות שסתם עברתי ניתוח מיותר לכריתת השדיים בגלל טעות ואבחנה שגויה של הרופאים המנתחים", אמרה א' באמצעות עורך דינה גדעון פנר. "כריתת השדיים שלי הביאה להידרדרות במצב הנפשי שלי והתחלתי לסבול מדכאון. אני לא מסוגלת להסתכל על הגוף שלי. אם הייתי יודעת שיש בעיה במידע כמובן שהייתי מסרבת לבצע את הניתוח".
בכתב התביעה שהגישה א' נגד שירותי בריאות 'כללית' ובית החולים 'הדסה' באמצעות עו"ד פנר, בו היא תובעת פיצויים בסך מיליוני שקלים על הנזק הגופני ועגמת הנפש שנעשתה לה, נטען כי הצוות הרפואי לא טרח לערוך בדיקה מחודשת ('רביזיה' בעגה הרפואית) כדי לאושש או לשלול את ממצאי הביופסיה, וכי מחדל והתרשלות הם שהביאו לכריתת השדיים.
הרופא המומחה פרופסור ברנרד צ'רנובילסקי, מומחה לפתולוגיה אנטומית שחוות דעתו צורפה לכתב התביעה, קבע כי הרופאים לא אבחנו כראוי את ממצאי הביופסיה של א'. לדבריו, הצוות הרפואי בהדסה (בית החולים בו התבצע הניתוח) לא פעל לפי הנוהל המקובל ולא ביקש לקבל את הממצאים מהמכון הפתולוגי בבית החולים סורוקה (בו נערכו הבדיקות), במטרה לבצע בדיקה נוספת טרם הניתוח. לטענת פרופ' צ'רנובילסקי, בניגוד לתקנות בריאות העם כריתת שדיים מחייבת חתימה של שני רופאים - כדי למנוע טעות באבחנה.
רופא פסיכיאטר שבדק את א' קבע לה נכות נפשית בשיעור של 25 אחוזים. לדבריו, בעקבות הניתוח השגוי סובלת הרופאה מדיכאון, פסימיות, הפרעות בשינה ודימוי עצמי נשי ירוד.
מבית החולים 'הדסה' נמסר בתגובה: "התביעה הגיעה להדסה לפני מספר ימים. הנהלת הדסה לומדת את התביעה ותנהל את הגנתה בבית המשפט".
מבית החולים 'סורוקה', נמסר בתגובה: "כתב התביעה הגיע בימים אלו. אנו לומדים אותו ונגיב כמקובל כחלק מההליך המשפטי".