סבלתם לאחרונה מכאבי בטן מלווים בהקאות, חום גבוה או ירידה במשקל בלתי מכוונת? ייתכן שמדובר בבעיה רפואית שדורשת טיפול. הנה שישה כאבי בטן שמצריכים היוועצות ברופא:
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
1. כאב עיקש שמסרב להיעלם
כל כאב או חוסר נעימות בבטן שנמשך כשלושה חודשים או יותר מצריך ביקור אצל רופא או תזונאי קליני. תסמינים כמו שלשולים חוזרים, עצירות, כאב בטן אחרי האוכל, תחושת שובע לאחר שאכלתם מעט מאוד, נפיחות וגזים. לפי ליז מק'מהון, דיאטנית קלינית, התסמינים הללו יכולים להיגרם כתוצאה משלל תופעות בריאותיות, ממעי רגיז ועד לאי-סבילות ללקטוז. לכן אם אתם סובלים מהסימפטומים הללו, חשוב להיוועץ ברופא גסטרואנטרולוג כדי לוודא שלא מדובר במחלה כרונית.
2. כאב בזמן יציאות המלווה בדימום
"כל דימום שיוצא מהפה או מפי הטבעת שלכם חייב להיבדק על ידי רופא", מסבירה ד"ר סמנתה נזרת', גסטרואנטרולוגית. חשוב לדעת כי דם המופיע בצואה לא תמיד יהיה בצבע אדום שאנחנו רגילים אליו – הוא עשוי להיראות שחור או חום, מה שעשוי להיות אינדיקציה לדימום בקיבה. עם זאת, ישנם תרופות ומזונות מסוימים שעלולים לגרום לצואה שלכם להיראות חומה, אז כדאי לזכור מה אכלתם ולהביא זאת בחשבון. מזונות כמו אוכמניות, סלק, ליקוריץ ותרופות כמו כדורי ברזל ומשלשלים מסוימים.
3. כאב חד ופתאומי
כאב מקומי חזק באזור הקיבה שכולל "תחושה חדה שגורמת לכם להחסיר נשימה ולהתכווץ, שמגיעה בגלים", עשוי להיות כתוצאה מחסימה כמו אבני כיס מרה או אבנים בכליות. אם אתם סובלים מכאב חד כזה כדאי לא להתמהמה ולבדוק זאת אצל רופא.
עוד ב-mako בריאות:
>> מחקר חדש: עישון נרגילה גורם להשמנה
>> מתים להיפטר מהכרס? זה מה שאתם צריכים לעשות
>> יש לנו מנצח: איזה צבע פלפל הכי בריא?
4. כאב או חוסר נעימות המלווה בירידה במשקל
שמתם לב שהתחלתם לרדת במשקל בלי שבכלל ניסיתם? כל ירידה בלתי-מכוונת במשקל צריכה להדליק נורה אדומה. אם זה קרה לכם לאחרונה ולווה גם בכאבי בטן – מומלץ להיוועץ ברופא. זה עשוי להיות סימן לסיכון גבוה לסרטן, דלקת לבלב כרונית, קרוהן או מחלה אחרת שקשורה למערכת העיכול.
5. כאב המלווה בבחילות או הקאות
סובלים מכאבי בטן, בחילות והקאות? הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומשונות, מקלקול קיבה, זיהום במערכת העיכול, אבנים בכליות ועד לכיב קיבה. "יש הרבה אבחונים לשקול, אז חשוב לדבר עם רופא אם אתם סובלים מכאב בטן שמלווה בבחילות והקאות", מסבירה ד"ר אלנה איוונינה, גסטרואנטרולוגית מבית החולים לנקוס היל, לאתר האפינגטון פוסט. אם אתם מזהים את כאב הבטן כקלקול קיבה או וירוס של 24 או 48 שעות, לא חייבים לפנות לרופא. אך אם מדובר בכאב לא מזוהה, חשוב להיוועץ ברופא מומחה.
6. כאבי בטן המלווים בחום גבוה
אם כאבי הבטן מלווים בחום גבוה מהרגיל, ייתכן שזה סימן לזיהום בגוף. במקרה כזה, כדאי כמובן לבקר אצל רופא. ובכל מקרה שאתם סובלים מכאב בטן לא מזוהה שאתם לא בטוחים מה מקורו, תמיד מומלץ לבדוק מול רופא המשפחה או רופא מומחה.