וירוסים מתפתחים כל הזמן ומפתחים מוטציות שעוזרות להם להתאקלם בגופים המארחים. זו אחת הסיבות שיש צורך להתחסן מדי שנה נגד נגיף השפעת. בחלק מהמקרים המוטציות לא יהיו משמעותיות, אך במקרים רבים ואחרים, המוטציות מאפשרות לנגיפים לחדור לגוף ביעילות גבוהה יותר ולהיות מסוכנים יותר עבור האדם שנדבק. רק לאחרונה דווח על המוטציה הבריטית, שעל פי הדיווחים, מאפשרת לנגיף להיות מידבק יותר. כעת נחשפת מוטציה נוספת בדרום אפריקה, שעלולה לגרום לנגיף להיות מסוכן יותר עבור צעירים. עם זאת, משערים שהזן החדש שהתגלה ככל הנראה לא יהיה עמיד בפני החיסונים שפותחו עד כה.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לפי הרשויות בדרום אפריקה, המוטציה שהתגלתה במדינה תרמה משמעותית לגל השני שמתרחש בה והתחיל במהלך אמצע חודש נובמבר. רק לפני כמה ימים בדרום אפריקה נרשמו לא פחות מ-10 אלף מקרים ביממה. עד כה נרשמו במדינה יותר מ-900 אלף מקרים ומספר המתים מתקרב ל-25 אלף.

לפי דיווחים מהתקשורת המקומית, שר הבריאות הדרום אפריקאי דיווח לאחרונה על מוטציה 501.V2 של נגיף הקורונה. בשונה מהמוטציה הבריטית, נראה שזן זה אמנם לא מדביק יותר, אך הוא עשוי לגרום למחלה חמורה יותר. לפי פרסומים שלו בטוויטר, נראה שרופאים מדווחים על כמות גדולה יותר של צעירים ללא מחלות רקע שסובלים מצורה חמורה יותר של מחלת הקורונה בעקבות מוטציה זו.

קורונה בדרום אפריקה (צילום: fivepointsix / Shutterstock.com)
רחובות ריקים בקייפטאון|צילום: fivepointsix / Shutterstock.com
עוד ב-mako בריאות:
>> על קצה הלשון: שוכחים מילים במהלך שיחה?
>> מה קורה בגוף שלנו כשאנחנו אוכלים תפוחי אדמה
>> נמנעים מלחם? יש סוג אחד שלא כדאי לוותר עליו

"הראיות שנאספו עד כה, לפיכך, מציעות כי הגל השני שאנחנו חווים מונע על ידי וריאציה חדשה זו", ציין שר הבריאות בתדרוך וירטואלי שנעשה ביום שישי האחרון. לפי גורמים רשמיים בדרום אפריקה, נראה שהחדשות הטובות הן שהחיסונים שפותחו ככל הנראה יהיו יעילים גם נגד המוטציה החדשה הזו, כך שכרגע אין חשש לכך שהיא עמידה מפני החיסונים.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (20.12.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.