שריפת הענק שפרצה אמש בהרי ירושלים אומנם כובתה, אבל לצערנו היא כנראה לא תהיה האחרונה בעונת הקיץ הנוכחית. הטמפרטורות מטפסות משנה לשנה וגלי חום קיצוניים שוברים שיאים בכל עונה מחדש. מכיוון ששינויי האקלים יוצרים אקלים חם ויבש יותר במקומות רבים בעולם, המדענים מאמינים כי שריפות העתיד עלולות להיות גדולות וקטסטרופליות עוד יותר. וזה לא נעצר כאן.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
אחרי שנה וחצי של מגפה עולמית, אנחנו כבר יודעים שריאות חלשות מגבירות את הסיכון להשפעה חמורה של הקורונה ולאחוזים גבוהים יותר של אשפוז ומוות. מחקר חדש שנערך בארה"ב מצא קשר בין שריפות לקורונה וטוען שנזקי ריאות הנגרמים כתוצאה מהשריפות מגבירים משמעותית את הסיכון להידבק במחלה.
צוות המחקר מצא גידול של 12% במקרי הקורונה ותשעה אחוזים במקרי המוות בחודש שאחרי השריפות. החוקרים השתמשו בנתונים מקליפורניה, וושינגטון ואורגון ובדקו רמות גבוהות של חלקיקים זעירים שמסתובבים באוויר כתוצאה מהשריפות. כשאנשים שואפים רמות גבוהות של חומרים זרים מסוכנים, הדבר מגביר את הרגישות של הריאות לנגיפים ומחלות. כמו למשל, לקורונה.
עוד ב-mako בריאות:
<<מה הסיכוי לחסל לגמרי את הקורונה?
>>פריצת דרך ישראלית במלחמה נגד זן הדלתא
>> מדענים: צפויה ירידה דרמטית במספר הנשים בעולם
עונת הקיץ של שנת 2020 הייתה אחת הגרועות ביותר שנרשמו אי פעם בארצות הברית מבחינת כמות שריפות, והשנה הקרובה עלולה לשבור גם את השיא המפוקפק הזה. לפני כחודש פרצו יותר מ-60 שריפות ענק במערב ארה"ב עם שיאי חום היסטוריים של קרוב ל-50 מעלות ומאות בתים שנשרפו כליל. והשיא כנראה עוד לפנינו.
משיטפונות קיצוניים ועד שריפות ענק שמאיימות על החיים של כולנו - ההתחממות הגלובלית כבר כאן וזו כבר לא עובדה ששמורה לפסימיים ולמנבאי השחורות. החדשות שאנחנו מקבלים כל הזמן מרחבי אירופה וארצות הברית ממחישות את כאב הראש שהולך להעסיק את כולנו עוד שנים ארוכות. הקרחונים הנמסים לא מחכים לאף אחד ותורמים אף הם את חלקם למגפה.