מחקר חדש שנעשה בבריטניה חושף יתרון נוסף של חיסון "פייזר" – מתברר שהוא יכול להגן באופן משמעותי מפני הידבקות א-סימפטומטית בנגיף הקורונה.
המחקר כלל בדיקה יומיומית במשך שבועיים, של אנשי צוותים רפואיים שעבדו בבתי חולים בבריטניה, חלקם התחסנו בחיסון של "פייזר" ואחרים לא התחסנו. החוקרים חילקו את העובדים המחוסנים לשתי קבוצות: אלו שחלפו פחות מ-12 ימים לאחר שתחסנו ואלו שחלפו יותר מ-12 מאז שהתחסנו.
במהלך המחקר, 26 עובדים לא מחוסנים (מתוך 3,252) נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה, בהשוואה ל-13 עובדים מחוסנים (מתוך 3,535) שנמצאו חיוביים. אלו שהתחסנו ונדבקו בנגיף השתייכו כולם לקבוצה שהתחסנה לפני פחות מ-12 יום. בקבוצה של המתחסנים שחלפו יותר מ-12 ימים לאחר החיסון – התגלו רק ארבעה חולי קורונה.
החוקרים טוענים כי תוצאות מחקר זה מציעות כי החיסון של "פייזר" מפחית את הסיכון להדבקה א-סימפטומטית פי 4 בקרב אנשים שהתחסנו (בתנאי שחלפו לפחות 12 יום מאז החיסון).
וד ב-mako בריאות:
>> תופעת הלוואי של החיסון שעלולה להדאיג נשים
>> פונתה לביה"ח לאחר שהתעלפה – וזה מה שהתגלה
>> מומחה מזהיר: "המגפה הבאה נמצאת מעבר לפינה"
"אלה חדשות מצוינות", אומר ד"ר מייק ויקס, מומחה למחלות זיהומיות באוניברסיטת קיימברידג' שהוביל את המחקר. "החיסון של 'פייזר' לא רק מספק הגנה מפני מחלת הקורונה, אלא גם עוזר למנוע הדבקה ומפחית את הסיכוי שהנגיף יועבר לאחרים".
למרות שהמחקר טרם עבר ביקורת עמיתים, החוקרים מאמינים כי הוא מצביע על פוטנציאל משמעותי של החיסון בהפחתת העומס הנגיפי גם אצל אנשים שנדבקו בנגיף – וקיצור משך הזמן שנשא "משיל" שאריות של הנגיף. כל אלה תורמים להפחתת האופציה להידבק מאדם א-סימפטומטי שאינו יודע כי הוא נושא את הנגיף.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (28.02.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.