באיטליה ממשיך מספר מקרי הקורונה לטפס בחדות, וביממה האחרונה נרשמו כ-20 אלף מקרים חדשים ו-91 מקרי מוות. יותר מ-1,000 חולים מאושפזים במחלקות טיפול נמרץ. המחוזות השונים במדינה הטילו עוצרים ליליים במטרה להפחית את האינטראקציות החברתיות ולהאט את התפשטות הנגיף, אך בנאפולי הצעד נתקל במחאה מצד מאות בני אדם שיצאו לרחובות והתעמתו עם המשטרה.

"אנחנו צעד אחד לפני טרגדיה", הזהיר מושל מחוז קמפניה שנאפולי היא בירתו. כלי תקשורת מקומיים האשימו תנועות ימין קיצוני בעיר באחריות למהומות. במחוז נרשמו 2,300 מקרים ביום שישי, בהשוואה לכ-5,000 במחוז לומברדיה - מוקד ההתפרצות באביב האחרון ששב ומפגין תחלואה רבה. גם ברומא ובערים אחרות הוטלו עוצרים ליליים, מתשע בערב או מחצות.

צרפת שוברת בימים האחרונים שיאים אירופיים בתחלואה. ביממה האחרונה נרשמו כ-45 אלף מקרי קורונה ביום אחד, שלוו ב-138 קורבנות. קרוב ל-2,500 צרפתים מאושפזים בטיפול נמרץ. הפרלמנט הצרפתי האריך בסוף השבוע את מצב החירום הבריאותי במדינה עד לאמצע פברואר, לכל הפחות, מה שמאפשר לרשויות המקומיות חופש פעולה רב יותר בנוגע לצעדים לבלימת התפשטות המגפה. צעדים אלה כוללים נכון לעכשיו סגירת ברים ובתי קפה, הגבלת פעילות מסעדות, צמצום התחבורה הציבורית, עידוד לעבודה מהבית וצעדים נוספים. הלימודים מתקיימים בצרפת כרגיל, נכון לעכשיו.

ספרד מסתמנת כמדינה האירופית הגדולה שבה איום הקורונה הנשקף הוא המשמעותי ביותר, במיוחד בשל התמותה הגבוהה של תושבים בה. כ-160 בני אדם מתו ביממה האחרונה מקורונה, וכ-20 אלף מקרים חדשים אובחנו. התחלואה מפוזרת על פני רוב המדינה, לפי דיווחי העיתון "אל פאיס", ומספר המקרים הכולל במדינה עבר את רף המיליון. הפרויקט האירופאי לניטור תמותת-יתר, שבסיסו בקופנהגן, סימן את ספרד בשבוע האחרון כמדינה היחידה בשלב זה עם "תמותה עודפת גבוהה מאוד". גוברות ההערכות כי הממשלה תכריז בימים הקרובים שוב על "מצב חירום", צעד שנמנעה ממנו מאז היציאה ההדרגתית מהסגר הקודם, מה שעשוי לסלול את הדרך לסגר מחודש. בשלב זה נמנעת הממשלה מלהעלות על הפרק את סגירת בתי הספר והשעיית העבודה.

גם בגרמניה זינק מספר המקרים היומי, וטיפס ל-15,000 ביום שבת ול-11,200 היום (ראשון), שבו לרוב מספר המקרים נמוך מהרגיל. המספרים הגבוהים הפתיעו מומחים ואפילו את הקאנצלרית אנגלה מרקל, שאמרה לפני כשבועיים כי אם האוכלוסייה והרשויות לא יתעשתו, גרמניה תרשום כ-20 אלף מקרים ביום בחג המולד. כעת, חודשיים לפני חג המולד, גרמניה כבר מתקרבת לרף זה. גם גרמניה הטילה עוצרים ליליים, אם כי נוקשים פחות מאשר בצרפת ובאיטליה, שכוללים בעיקר סגירת פאבים ומסעדות ב-23:00, וכן הגבלת התקהלויות. ראש העיר ברלין, אחד ממוקדי ההתפרצויות, אמר בסוף השבוע כי הוא אינו שולל אפשרות של סגר מוחלט, מכיוון ש"נגמרים לנו הצעדים המעשיים שאפשר לבצע".

מגפת הקורונה ממשיכה להתפרץ גם במדינות אחרות באירופה - צ'כיה, שסגרה את בתי הספר כבר לפני יותר משבוע וסגרה חנויות במרחב הציבורי בשבוע האחרון, רשמה שיא נוסף של כ-15 אלף חולים ביום. הולנד שולחת חולים קשים לטיפול בבתי החולים של מדינת המחוז נורדריין וסטפאליה הסמוכה בגרמניה וגם פולין רושמת שיאי תחלואה. נשיא פולין אנדז'יי דודא אובחן כחולה קורונה בסוף השבוע, ושרת החוץ הבלגית נמצאת בטיפול נמרץ לאחר שאובחנה באמצע השבוע כחולת קורונה.

נכון לעכשיו, מנהיגי מדינות אירופה הגדולות נמנעים מלדון או להכריז על הטלת סגר דוגמת זה שהוטל באביב האחרון. אבל גוברים הקולות מצד פוליטיקאים מקומיים וגם מומחים הסבורים כי לא יהיה מנוס מכך אם הצעדים הנוכחיים לא יעזרו - והתחלואה תמשיך לזנק על רקע הטמפרטורות היורדות, ההתכנסות במקומות סגורים והמהירות שבה המגפה מתפשטת.