כבר עברה שנה מאז שפרצה מגפת הקורונה והיום אנחנו יודעים שהנגיף יכול לגרום לנזקים במערכות שונות בגוף ולא רק במערכת הנשימה. כבר חודשים ארוכים שמומחים וחוקרים מנסים להבין את הקשר שבין נגיף הקורונה למוח, כמו גם למערכת הלב וכלי הדם. כעת מקרה שהתרחש לאחרונה בארה"ב חושף עד כמה ההשפעות הנוירולוגיות של נגיף הקורונה יכולות להיות מסוכנות. רופאים במיזורי דיווחו לאחרונה כי ילד בן שלוש חווה שבץ לאחר שנמצא חיובי לקורונה. לדבריהם, מקרה זה הוא דוגמה להשפעות הנוירולוגיות שעשויות להיות למגפת הקורונה.
קולט פריס בן ה-3 בימים אלה נמצא בתהליכי שיקום בבית החולים לנשים וילדים באוניברסיטת מיזורי. לפי דיווחים של התקשורת המקומית, הוא עבר ניתוח להסרת קריש הדם במוחו והוא צפוי להחלים ולשוב לחיים רגילים בקרוב.
ד"ר קמילו גומז, נוירולוג בבית החולים שבו אושפז הפעוט, מספר כי רופאים בדקו את הקשר שבין נגיף הקורונה לבעיות נוירולוגיות. לדבריו, העובדה שהוא נמצא חיובי לקורונה היא חשובה מכיוון שהם חושבים שחולי קורונה מסוימים חווים שבץ ובעיות נוירולוגיות אחרות מכיוון שיש להם נטייה לקרישי דם.
"לא היה עוד מקרה דומה לזה"
חוקרים ברחבי העולם מנסים לבחון לעומק את הקשר שבין נגיף הקורונה להיווצרותם של קרישי דם שיכולים להוביל לשבץ ובהתאם לכך גם לסכנת חיים. במחקרים שנעשו עד כה נמצא כי לא מעט חולי קורונה סבלו גם מתסמינים ונזקים נוירולוגיים. במקרה זה, קולט בן ה-3 נמצא חיובי לנוגדני קורונה ומספר שעות לאחר מכן החל לאבד את יכולת התנועה ביד ימין וברגל ימין. קולט למעשה סבל משבץ כתוצאה מקריש דם שמנע זרימת דם לצדו השמאלי של המוח.
עוד ב-mako בריאות:
>> המשקה שמפחית סטרס ומונע ריח רע מהפה
>> מצאנו טריק מושלם לאכול פחות פחמימות
>> התגלתה מוטציה חדשה ומסוכנת יותר עבור צעירים
"לא היה עוד מקרה דומה לזה", אמר ד"ר פול קרני, נוירולוג ילדים. "אם זה היה אדם מעל גיל 40 או 60, ככל הנראה שהתוצאה הייתה אחרת לגמרי", הוסיף. הוריו של קולט מקווים שהמקרה שלו יעזור להעלות את המודעות להשפעות הנוירולוגיות שעשויות להיות לנגיף הקורונה. "זה מאוד חשוב. אם אתם לא רוצים שהילדים שלכם יעברו את זה, אנשים צריכים להיות מודעים יותר", אמרו לתקשורת המקומית. אמו של קולט סיפרה כי היא הבינה לראשונה שמשהו לא תקין אצלו כשהוא החזיק בובה ביד הלא דומיננטית שלו, משהו שהוא אף פעם לא עשה בעבר.
חוקרים עוד מנסים לבדוק כיצד נגיף הקורונה מגיע למוח ואילו נזקים עשויים להתפתח כתוצאה מזה. ולמרות שתופעות נוירולוגיות נחשבות פחות נפוצות בהשוואה לתסמינים במערכת הנשימה, נראה שהן לא נדירות וחשוב להיות מודעים אליהן.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (27.12.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.