עד כה נצפו לא מעט תופעות לוואי שונות ומשונות כתוצאה מנגיף הקורונה. בתקופה האחרונה דווח בתקשורת העולמית על נזקים נוספים שתועדו בחולי קורונה, חלקם נפוצים יותר, אך רבים מהם נחשבים נדירים, ביניהם תסמונת אוטואימונית שתוקפת את השרירים. רק השבוע דיווחנו על תופעה של שיבוש ריחות וטעמים שעלולה להימשך תקופה לאחר ההחלמה מנגיף הקורונה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

כעת רופאים מארה"ב מדווחים כי נגיף הקורונה עשוי גם להזיק לאשכים ולגרום להם להתנפח ואף יכול להוביל לבעיות פוריות בגברים. המקרה, שתועד במאמר בכתב העת הרפואי American Journal of Emergency Medicine, התרחש בטקסס, ארה"ב. המטופל, גבר בשנות ה-30 לחייו, הגיע לבית החולים עם נפיחות וחוסר נעימות באזור שק האשכים. שבוע לפני כן המטופל סבל מתסמינים נפוצים יותר של נגיף הקורונה, כמו שיעול וחום גבוה. לפי הרופאים, הנגיף פגע בספרמטוציטים, המהווים חלק מתהליך יצירת תאי זרע וחשובים לבריאות הזרע. לדבריהם, הנגיף ככל הנראה חדר לגופו באמצעות רצפטורים מסוג ACE2  בתאי ליידיג, המצויים באשכים.

בעבר דווח על מקרים של כאבי אשכים בקרב חולי קורונה, אך טרם חקרו את העניין לעומק. הרופאים מזהירים כי הנזק שנגרם באשכים בעקבות נגיף הקורונה עלול להוביל לבעיות פוריות עתידיות בקרב גברים. עם זאת, מציינים הרופאים כי מדובר במקרים נדירים. המטופל אושפז ללילה ולמחרת שוחרר עם אנטיביוטיקה ומשככי כאבים. הרופאים מדווחים כי המטופל חווה הקלה בכאבים, אך לא דווח אם אכן הוא החלים.

חולה קורונה (צילום:  FunKey Factory, shutterstock)
למרות שזה נדיר, רופאים מזהירים כי זה עלול להוביל לבעיות פוריות|צילום: FunKey Factory, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> ייתכן שברזיל הצליחה להגיע לחסינות עדר
>> נכון או לא נכון? בדקנו 10 מיתוסים על תזונה
>> מחקר: בשבועיים הקרובים נגיע לשיא – ואז ירידה

מחקר זה מתווסף ללא מעט עדויות שמצביעות על כך שנגיף הקורונה פוגע יותר בגברים. בחודש אפריל מחקר שנעשה על ידי שני רופאים מארה"ב מצא כי גברים עשויים לחוות קושי רב יותר להילחם בנגיף, בשל האופן שהוא חודר לגופם, דרך האשכים. סטטיסטיקות גם הראו כי יותר גברים מתים מנגיף הקורונה. הרופאים במחקר הנוכחי מציינים כי הם מקווים שמקרה זה יעזור להעלות את המודעות לגבי מצב זה ושרופאים יוכלו לזהות מוקדם יותר פגיעה באשכים אצל חולי קורונה – ובהתאם לכך לספק טיפול מתאים, כמו גם ביצוע מעקבים למחלימי קורונה שיבדקו בעיות פוריות.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ה' (03.09.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.