כבר ביממה הראשונה של המשחקים האולימפיים, אבישג סמברג הביאה כבוד ענק למדינת ישראל והרימה את גאוות היחידה בארץ. סמברג עשתה היסטוריה והפכה למדליסטית האולימפית הראשונה בענף הטקוואנדו כשזכתה במדליית הארד, בתום קרב מותח מול הלוחמת הטורקיה. אם נשים את השמחה בצד, שגרת היומיום מתגלה כמורכבת הרבה יותר והמחירים האישיים שהספורטאית הצעירה צריכה לשלם לא פשוטים.

על התזונה הקפדנית והדיאטה הקשה של המתעמלות האומנותיות שמענו רבות ואין ספור סיפורים עלו לכותרות וגרמו להרמת גבה לגבי הנחיצות בשגרה קשוחה מסוג זה. הפעם, הסיפור מגיע מענף אחר אבל מאותה משפחה אולימפית. השבוע ב"חי בלילה", נחשף התפריט הקשוח והקפדני אליו סמברג צריכה להיצמד בנוקשות על מנת להישאר במשקל אשר מהווה את סף הכניסה לתחרות שהוא עד 49 קילו. מדובר בתפריט מצומצם בו כל פרט קטן ספור ומדוד בקפידה. התפריט חושף איך בארוחה אחת נדרשת סמברג לספור שקדים וחצאי אגוזים ובארוחה אחרת אם בחרה לאכול סלט – חל איסור להכניס לפה ירקות בתנור. והנה התפריט של סמברג לפניכם: 

ארוחת בוקר: פיתה קלה עם גביע קוטג' ופרי 
ארוחת ביניים: פרי, חמישה שקדים או שלושה חצאי אגוזי מלך 
ארוחת צהריים: 150 גר' חזה עוף, סלט גדול ושש - תשע כפות אורז. קינוח: ארטיק דל קלוריות 
ארוחת ביניים: יוגורט, כפית חמאת בוטנים טבעית
ארוחת ערב: גביע קוטג', ביצה או קופסת טונה וביצה, סלט גדול, פיתה קלה וכף טחינה 

נחשף התפריט של אבישג סמברג (צילום: מתוך
מה לוחמת הטאקוונדו אוכלת במשך היום?|צילום: מתוך "חי בלילה", קשת 12

"אני מגיעה למצבים שאין לי כוח להוציא מילים, לדבר ולעשות פעולות פשוטות", סיפרה סמברג בראיון ל"הארץ", "זה מוציא ממני את החשק לחיות". איתן כבל התייחס לדברים באולפן "חי בלילה", וטען: "זה חלק מהמחיר, מי שרוצה להיות ספורטאי על ולהגיע לטופ - יש לזה מחירים כבדים".