זה לא נעים, לא מנומס ולא יאה, ועדיין אנשים עושים את זה: יורקים ליחה בפומבי. עבור לא מעט זה הפך להיות אקט טבעי ויומיומי ובואו נודה בזה, מגעיל במיוחד, האם לבלוע את הליחה זו אופציה נכונה יותר? בדקנו.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
ראשית, הסבר: ליחה (בעברית: כיח) היא חומר טבעי שמורכב במידה רבה משילוב של מים, מלח ונוגדנים שנוצרו בזמן שנשמנו משהו שלא היינו אמורים לנשום. כמו כן ליחה נוצרת גם מעישון ולעתים גם שיעול אחראי לה לפי מומחה הסינוסים והאלרגיה, ד"ר ברט קומר.
לדבריו, הליחה מפנה את האף ואת הגרון על מנת למנוע סתימה מגירויים. איך זה קורה בפועל? הליחה לוכדת גורמים זרים שחדרו לגוף ומוציאה אותם החוצה באמצעות עיטוש, נזלת או שיעול. כמו כן, היא שומרת על הרירית באזורים מסוימים בגוף ובכך מגנה על הגוף מפני וירוסים וחיידקים. על מנת לנקות את המעברים הללו, הליחה צריכה לרדת בגרון, אך מה קורה לאחר מכן? אם הליחה מלאה בחומרים פחות רצויים שהפעילו את הנוגדנים, האם עלינו לדאוג כשאנחנו בולעים אותה?
עוד ב-mako בריאות:
>> בבריטניה התגלו מקרים חדשים של מחלה נדירה
>> יש דבר אחד שמומלץ לא לאכול לפני השינה
>> 5 דרכים שבהן אתם הורסים לעצמכם את הכבד
בליעת הליחה היא בטוחה לחלוטין
נאמר זאת מיד: ניתן לבלוע ליחה ללא חשש. מומחים במגזין המדעי Science Focus, מסבירים כי הליחה היא קוקטייל רירי של דברים שנשמנו לריאותינו. המבנים הזעירים דמויי השיער בדרכי הנשימה שלנו דוחפים את הליחה הזו חזרה מהריאות אל הגרון, שם אנו בולעים אותה לבטן.
בהגעתם, כל הטפילים (החיידקים, הווירוסים וכדומה) מתפרקים על ידי חומצות הקיבה. מכיוון שלבטן יש קירות עבים עם רירית, כל מה שבליחה נכלל ומתפרק. באמצעות תהליך זה הגוף למעשה פועל להסרת חיידקים מהגוף.
בשורה התחתונה: אתם יכולים להמשיך לירוק אם אתם רוצים (בפרטיות בבקשה), אך לטובת כל אלו שמעדיפים להימנע מהאקט – דעו כי אין כל נזק בבליעת הליחה. היא פשוט תצא עם שאר הפסולת של גופכם בביקור הבא בחדר השירותים.