בין הפטריות לבני האדם יחסי גומלין - הן צריכות אותנו לצורך קיומן ואנו זקוקים להן לקיומנו. כמובן שהפטריות יוכלו להסתדר בטבע גם ללא האדם, אך המצב לא כך בצורה ההפוכה. הפטריות נמצאות בכל מקום ובכל זמן - הן באוויר, במים וביבשה. רק בגופנו לבד קיימים עשרות סוגים של פטריות אופורטוניסטיות - החיות עמנו באופן טבעי. יש מספר רב של פטריות שמשמשות אותנו למגוון צרכים רפואיים, החל מהפניצילין ועד לפטריות מרפא אחרות שהגיעו אלינו בעיקר מהרפואה הסינית כמו פטריית הריישי, שיטאקי, מאיטקי, קורדיספס ועוד. פטריות אלה הפכו להיות חלק מטיפול במחלות קשות, כמו סרטן או מצבי חולשה חיסונית קשים, ככה שפטריות באופן כללי די בריאות וטובות לגוף האדם.
הבעיה עם פטריות מתחילה כאשר סוגים פחות ידידותיים לאדם מתחילים לשגשג בגופנו, לרוב מדובר בפטריית הקנדידה המפורסמת – Candida Albicans. הקנדידה מתקיימת בגופנו בשלום ובאופן טבעי, אך הבעיות הגופניות מתחילות כאשר היא מתפתחת ומשגשגת מעבר לכמות האופטימלית - מצב שיוצר חוסר איזון חיסוני המביא עמו תופעות משתנות בהתאם לעוצמת הקנדידה שנמצאת בגוף.
תופעות מוכרות יכולות להיות כאבי ראש, עייפות, קשיי ריכוז, דיכאון, עצבנות, חוסר אנרגיה, חולשת מערכת חיסון כמו אלרגיות, נזלת, ליחה, סינוסיטיס; נפיחות, גזים, יציאות לא סדירות, הפרשות וכמובן - דלקות בנרתיק.
אז איך נלחמים בקנדידה בצורה טבעית?
1. שינוי תזונתי
על ידי אכילת מזונות בהם רמות הסוכר נמוכות, נמנע שגשוג הפטרייה. עיקרון נוסף הוא תזונה המכילה פרה ביוטיקה – מצע גידול החיידקים הטובים במערכת העיכול, עליו מתפתחים החיידקים הטובים. הפרה ביוטיקה נמצאת בעיקר במזונות המכילים סיבים תזונתיים.
2. צמחי מרפא
קופטיס, פלודנדרון, הידרסטיס, ברבריס – ארבעת הצמחים האלה מכילים חומר פעיל בשם ברברין. זהו אלקלואיד בעל יכולת חיטוי חזקה, נוגד זיהום וממריץ את מערכת החיסון ועל כן הוא גם קוטל יעיל מאוד של פטריות.
עוד ב-mako בריאות:
>> חופפים במים חמים? אתם הורסים לעצמכם את השיער
>> מה עושים כשלא מצליחים להירדם?
>> לוקחת גלולות? יש מצב שתישארי רווקה
3. שמנים צמחיים למריחה חיצונית
שמנים לטיפול אינטימי – שמנים מצמחי מרפא הניתנים להחדרה אינטימית בצורה בטוחה, לא גורמים לצריבה ונספגים היטב. חומרים מסיסים בשמן מצמחים כמו היפריקום, קלנדולה, שרף מור וקופטיס הם בעלי אפקט מחטא ומרגיע באופן מקומי. לשמנים אלה ניתן להוסיף שמנים אתרים, במיוחד של צמחים ממשפחת השפתניים המאופיינים ביכולת חיטוי חזקה, כדוגמת הלבנדר והאורגנו (כ- 2-3 טיפות בלבד). בחנויות הטבע השונות יש שמנים ייעודיים לפטרת וגינלית, אך ניתן להכין שמנים כאלה באופן עצמאי על ידי השריית הצמח בשמן בסיס – רצוי שמן זית או כל שמן אחר מכבישה קרה (יש לציין שהתהליך אורך כשבועיים ולכן קל יותר לרכוש את התכשיר באחד מבתי הטבע).
שמנים לטיפול ישיר על העור - יכולים להיות אגרסיביים יותר, כמו למשל שמן האורגנו – מיצוי של שמן אורגנו בכבישה קרה יחד עם שמן אתרי של אורגנו, זהו שילוב קטלני במיוחד בזכות נוכחות גבוהה של השמנים האתרים קרבקרול וטימול.
תמצית זרעי אשכוליות – יעילה מאוד ומתאימה יותר לשימוש כנגד פטריות רב מערכתיות. ניתן להשיג את המיצוי בכמוסות או במיצוי נוזלי.
4. כמוסות פרוביוטיקה
פלורת מעיים מאוזנת תעזור בהתמודדות עם פטרייה, ובנוסף תעזור בשיפור הספיגה של חומרים חיוניים מהמזון כמו חלבונים, סידן, ויטמינים מסוג B, ובחיזוק המערכת החיסונית - על ידי יצירת נוגדנים והגברת פעילות תאי מערכת החיסון. פרוביוטיקה ניתן לקבל מאכילת מזונות כבושים או מוחמצים (בעיקר כרוב או יוגורט).
מזונות ממקור צמחי ודגנים מלאים מעודדים יצירת פרוקטואוליגוסכרידים FOS – המשמשים מצע לגידול הפרוביוטיקה במעי. על מנת לקבל כמויות גבוהות של פרוביוטיקה, מומלץ מאוד לצרוך תוסף פרוביוטיקה איכותי המכיל זנים שונים של חיידקי מעי ובכמויות גבוהות של כמה מיליארדי חיידקים בכל כמוסה.
אוהד כהן נזנין הוא נטורופת ומטפל בצמחי מרפא