מתכון לקציצות עדשים שחורות של ירדן הראל
ירדן מאתגרת את עצמה ומתנסה הבמטבח עם מתכון טבעוני לקציצות עדשים שחורות, מאוזנות וסופר טעימות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
חבל שאני לא יכולה להעביר לכם טעם דרך המסך, תהיו פשוט חייבים להאמין לי שאני מפתיעה את עצמי לטובה! במתכון הבא השתמשתי בקטניה נהדרת ומומלצת - עדשים שחורות שעמוסות בכל טוב של הטבע: חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים... מה עוד אפשר לבקש מקטניה אחת קטנה וטעימה? מתאימות לסלט, לתבשילים אבל אני הכי אוהבת בקציצות.
מתכונים טבעוניים נוספים מחכים לכם כאן>
אז קבלו את המתכון שלי לקציצות עדשים טבעוניות וסופר טעימות:
מרכיבים :
שתי כוסות עדשים שחורות green
כוס קינואה green
כוס טחינה גולמית green
4 כפות פשתן טחון
1/2 סלסילה פטריות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
3 כנפי בצל ירוק
חצי בצל סגול
כף כורכום
2 כפות אבקת שום
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
כף מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את העדשים והקינואה ומטגנים כדקה
2 מכסים במים רותחים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות
3 על קרש חיתוך קוצצים דק דק את כל הירקות ומעבירים לקערה עמוקה
4 מוסיפים את העדשים והקינואה המוכנות ומערבבים טוב
5 מוסיפים את התבלינים ומערבבים ואז מוסיפים את הטחינה ושוב מערבבים עד לקבלת עיסה דביקה
6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצרים כדורים בגודל הרצוי ובעזרת מזלג משטחים את הכדורים
7 מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות
8 מוציאים ומניחים את הקציצות שיתקררו בטמפרטורת החדר