mako green
צילום׃ ירדן הראל

מתכון לקציצות עדשים שחורות של ירדן הראל

ירדן מאתגרת את עצמה ומתנסה הבמטבח עם מתכון טבעוני לקציצות עדשים שחורות, מאוזנות וסופר טעימות

ירדן הראל | מגזין שופרסל | פורסם 28/12/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

חבל שאני לא יכולה להעביר לכם טעם דרך המסך, תהיו פשוט חייבים להאמין לי שאני מפתיעה את עצמי לטובה! במתכון הבא השתמשתי בקטניה נהדרת ומומלצת - עדשים שחורות שעמוסות בכל טוב של הטבע: חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים... מה עוד אפשר לבקש מקטניה אחת קטנה וטעימה? מתאימות לסלט, לתבשילים אבל אני הכי אוהבת בקציצות.

מתכונים טבעוניים נוספים מחכים לכם כאן>

אז קבלו את המתכון שלי לקציצות עדשים טבעוניות וסופר טעימות:

מרכיבים :

שתי כוסות עדשים שחורות green 

כוס קינואה green

כוס טחינה גולמית green

4 כפות פשתן טחון

1/2 סלסילה פטריות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

3 כנפי בצל ירוק

חצי בצל סגול

כף כורכום

2 כפות אבקת שום

כף פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

כף מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את העדשים והקינואה ומטגנים כדקה

2 מכסים במים רותחים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות

3 על קרש חיתוך קוצצים דק דק את כל הירקות ומעבירים לקערה עמוקה

4 מוסיפים את העדשים והקינואה המוכנות ומערבבים טוב

5 מוסיפים את התבלינים ומערבבים ואז מוסיפים את הטחינה ושוב מערבבים עד לקבלת עיסה דביקה

6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצרים כדורים בגודל הרצוי ובעזרת מזלג משטחים את הכדורים

7 מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות

8 מוציאים ומניחים את הקציצות שיתקררו בטמפרטורת החדר