בכל בוקר בבית שלנו בילדותי, היו שתי אפשרויות לבחירה: דייסת שיבולת שועל או מוזלי. איכשהו, וטוב שכך, המנות הללו הפכו להיות הרגל עד עצם היום הזה.
אמא שלי תמיד שמה דגש בבית על בריאות, ועל חשיבות אוכל מזין לגוף שלנו, במיוחד בבוקר. היא נהגה לחזור על המשפט הידוע: "ארוחת בוקר זאת הארוחה הכי חשובה ביום". רק שנים אחרי באמת הבנתי לעומק את החשיבות של הדברים ויותר מזה, הרגשתי אותם.
החלטתי להוסיף לארוחת הבוקר הקבועה שלי מנקאי, דרך מצוינת להוסיף יתרונות תזונתיים מובילים לתפריט היומי בקלי קלות.
- כוס וחצי שיבולת שועל עבה שופרסל green
- 3 כפות סילאן (אפשר להמיר בכל ממתיק) שופרסל green
- כף חמאת שקדים (אפשר להמיר בחמאת בוטנים) שופרסל green
- חופן קשיו
- חופן רצועות קוקוס
- קוביית מנקאי
- אופציונאלי: חמוציות, גוג'י ברי, שקדים, אגוזים, תמרים, שומשום, כוסמת, לפי מה שאוהבים
להגשה:
- יוגורט
- פטל אדום
- חמאת בוטנים טבעית
- מערבבים את כל המרכיבים עד לתערובת אחידה
- משטחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15-20 דקות (תוך כדי פותחים ומערבבים לפחות פעם אחת)
- מניחים מעל יוגורט עם פטל אדום מעוך וחמאת בוטנים טבעית