אוכל
צילום׃ שיינא גרשוביץ

מגנום בצק עוגיות טבעוני

מי שחשב שטבעונים או נמנעים מגלוטן נהנים פחות פשוט עוד לא נתקל במתכון המטורף הזה. ארטיק ביתי מפנק ומאוזן שכולל בצק עוגיות (ללא גלוטן) עם שוקולד צ'יפס, גלידה מושלמת על בסיס קרם קוקוס וציפוי שוקולד לבן

שיינא גרשוביץ | mako green | פורסם 28/08/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק העוגיות:

כוס קמח שקדים

2 כפות חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים אחרת)

2 כפות מייפל

לגלידה:

2 פחיות קרם קוקוס

2 כפות מייפל

כפית תמצית וניל (לא חובה)

לציפוי:

75 גרם שוקולד לבן טבעוני ללא סוכר (או כל שוקולד אחר) מומס

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את הקמח עם המייפל והחמאת שקדים ונערבב עד לבצק אחיד (אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס).

2 מכניסים לבלנדר את מרכיבי הגלידה: קרם קוקוס– רק השכבה העליונה שהתקשתה, תמצית וניל, מייפל וטוחנים עד למרקם אחיד.

3 מניחים את בצק העוגיות בתבניות מגנום (או כל תבנית סילקון) אפשר פשוט להניח בכדורים או לכסות את כל השטח בבצק, מעל שופכים את הבלילה.

4 מכניסים להקפאה של לפחות  3 שעות.

5 מוציאים מהתבנית וטובלים בשוקולד לבן מומס.