אתגר תפוחי העץ: עוגיות תפוחים, קינמון ושיבולת שועל של ריטה
ריטה גולדשטיין מיצתה את קינוחי התפוחים הקלאסיים והחליטה לגוון עם עוגיות אווריריות וטעימות במיוחד, שיעשו לכם בבית ריח נפלא ואווירה של חורף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
בן זוגי הוא החובב האמיתי של קינוחי תפוחים בבית. לי הם לרוב נראים קצת משעממים, ולפעמים אפילו מיושנים. אין לי מושג למה, כי קינוחים עם פירות הם משהו שאני בדרך כלל מאוד מחבבת ותפוחים כשלעצמם הם פרי נהדר ומגוון.
אבל בגלל השעמום שלי מרוב הקינוחים עם תפוחים, בחרתי ללכת הפעם עם התפוחים לא לכיוון של עוגה רגילה אלא דווקא לעוגיות עם תפוחים שמזכירות לי עוגיות שהייתי מכורה אליהן בילדות והיו יותר בעלות ארומה של תפוח וקינמון מאשר שהרגישו בהן את הפרי ממש.
ריטה גולדשטיין משתפת במסע שלה לאיזון>
העוגיות החורפיות הללו מדיפות ניחוחות מדהימים ברגע שמכניסים אותם לתנור ושווה להכין אותן ולו בשביל להסניף קינמון ותפוחים לכל אורך הערב, תחושה חורפית של ממש. חוץ מזה, הן טעימות להחריד ונזללות במהירות בגלל המרקם האוורירי והצ'ואי שלהן, ששונה מעוגיות רבות עם שיבולת שועל שהולכות לכיוון הפריך דווקא.
בקיצור, קלות להכנה, חורפיות, וטעימות ברמות. אפשר להקטין מעט את כמות הסוכר אם רוצים, ולהחליף את התמרים בצימוקים לפי ההעדפה האישית.
מרכיבים :
2 תפוחים מזן אמברוזיה, קלופים, מגולענים ומגוררים
½ כוס תמרים קצוצים גרין
1 כוס קמח לבן
2 כוסות ו-3 כפות שיבולת שועל גרין
1 כוס סוכר חום גרין
1 כפית תמצית וניל טובה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס חמאה רכה
1 ביצה גדולה/ 2 ביצים קטנות
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד בקערה את הקמח (אחרי ניפוי), הקינמון, אבקת האפייה ומלח
2 מקציפים יחד את החמאה הרכה (רצוי חתוכה לקוביות), עם תמצית וניל, סוכר חום, וביצים (תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן מגבירים את ההקצפה. לא חייבים להמתין שהתערובת תהיה אחידה לחלוטין, אך כן מוקצפת יחדיו היטב)
3 מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה והסוכר ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת הרטובה יותר
4 מוסיפים לקערה את שיבולת השועל, התמרים וכן את גרידת התפוחים (רצוי לסחוט עם היד את גרידת התפוח לפני שמכניסים אותה לתוך התערובת להימנע מנוזלים מיותרים). מערבבים היטב עד שנוצר סוג של כדור בצק
5 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים את התערובת להתמצקות במקרר לחצי שעה-שעה
6 מחממים תנור למאה ושמונים מעלות ויוצקים באמצעות היד או כף גלידה עיגולים של מאסת העוגיות ומשטחים אותן באמצעות כף מלמעלה- ניתן לייצר גדלים שונים לפי גודל העוגיות שאוהבים. את העוגיות יש להניח על נייר אפייה
7 מכניסים את תבנית העוגיות לתנור לכ-20 דקות, עד שתחתית העוגיות מזהיבה קלות – מדובר בעוגיות במרקם צ'ואי והן אינן פריכות כך שהן לא צריכות להזהיב לחלוטין ואין לחשוש מכך
8 מצננים את העוגיות היטב בטמפרטורת החדר ואז אוכלים
9 אם נשאר משהו – מאחסנים בקופסת וואקום נוחה